Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

ДФ: Демократе од Гуливера до Лилипутанаца!

У безбрижно вријеме дјечијих игара, као знак дјетињег поноса и незрелости учесника, знало се често чути “ајде ако смијеш”, “ајде ако ти баста”. И онда слично јужноамеричким приматима из рода урликаваца изазива се на судар на брвну. Последњи напад Демократа на Андрију Мандића подсјетио нас је на то доба илузија у коме треба тражити идеал друштвене хармоније (,,ајде ако ти баста”). Демократе себе замишљају као Гуливере, иако још увијек нијесу одмакле из реда Лилипутанаца, њихове скромности у моћи и бројности, те их је премало да би савладали веће и бројније од себе, наводе у ДФ-у.
Они појашњавају да они који се озбиљно баве политиком знају да то није дјечија игра ластиша у дворишту, понајмање инат са стварношћу и пркос законима демократије. У демократским друштвима политика је, а ДЕМОКРАТЕ би то морале да знају, поштовање правила демократије у којима се не цијене они који једноумно пријете и понављају “ајде ако смијеш”, него се уважавају они који држе до воље народа, слободног избора грађана и њиховог добра.
Све то овдашње Демократе не цијене, јер да им је стало до разумног решења и стабилности у ЦГ, онда би рекли себи и другима: ,,Ми смо имали демократске изборе, на њима је као и на свима било оних који су добили више гласова и оних који имају мање подршке. Сада смо ми они који су незаслужено заузели готово све, држимо премијера као свог и предсједничко мјесто парламента, а они којих је двоструко више немају ништа од тога. Истина је и да то што су добили “по дубини” још увијек је само оно што и ми имамо, а што им припада. То је њихово и неко им то не даје на лијепе очи јер то су они добили од народа на изборима. То је заиста једина истина… И језик оних са образом”. Да, и тражили би решења у разговору, знали би да се договарају и сваком дају оно што је његово по врховном начелу правде. Умјесто тога, они у својој незрелости и дјетињарији фабрикују разне измишљотине и теме за расколе и свађе.
Уколико имају часне и искрене намјере, треба, као услов легитимитета ове већине, да прихвате предлог ДФ-а и потпишу споразум о сарадњи три побједничке листе, да политички конституишу Владу која ће имати подршку свих, наводе у ДФ-у.
Подсјећају да је чињеница да ДФ, за разлику од неких других, никад није, нити ће бирати, ни рушити владу са ДПС-ом и његовим сателитима, нити има такву намјеру, јер то не пристоји доследним и озбиљним људима.
Зато се треба хитно вратити са брвна и игралишта дјечијег ината у политичку реалност. Нико не добија свађама, јер њима и подјелама само сви губимо.
Ми смијемо и можемо много више него што се многима чини, али воља народа нам је изнад свега, а све то у интересу помирења и боље будућности за шта су се грађани ЦГ изјаснили 30. августа. Зато без галаме и сваштоговора, јер ко се залети обично удари у зид, а ко изазива другог, себе враћа у предразумски период. Треба одморити од вике, галаме и трчкарања по клизавом брвну између потока времена који ће нас све однијети, а прво вас, ако не погледате у брвно ока свога, закључују у ДФ-у.
Подијели на друштвеним мрежама

Слични чланци

ПРЕПИСКА, “СРПСКА24” – ЈЕЛЕНА БОРОВИНИЋ-БОЈОВИЋ: За комунисте има времена, за Равну Гору заузета!

СРПСКА: Први пут обиљежена годишњица оснивања Фочанске бригаде ЈВуО, јунаци који су бранили Србе!

МАНАСТИР ТУМАНЕ ПОСЈЕЋУЈУ ЉУДИ ИЗ ЦИЈЕЛОГ СВИЈЕТА: У недјељу пресвлачење моштију Светог Зосима!

Друштвене мреже

Најчитанији чланци

glas65

ШТАМПА: Нови број “Гласа Холмије”!

milo-stoltenberg

ДПС ВЕЉЕСИЛА, МОНТЕНЕГРИНИ И ТУРЦИ СЛОЖНИ: Мило замјеник Столтенберга!

puskin1

КОД СПОМЕНИКA ПУШКИНУ У ПОДГОРИЦИ: Обиљежено 225 година од рођена великог пјесника!

babunski

СТАРИ ЧЕТНИЦИ: Војвода Петко Илић из Старог Нагоричина!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

ПРАВОСЛАВЉЕ У УКРАЈИНИ: Мученици вјере својих предака!