Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Мирјана Бобић – Мојсиловић: Ново лице!

Пише: Мирјана Бобић – Мојсиловић

„Дошла сам по своје ново лице”, узвикнула је ових дана једна позната британска старлета, пошто се јавила милионима својих пратилаца, лежећи после најновије естетске операције у Турској коју је, наравно, снимала за свој ријалити шоу програм. О њеном новом „подухвату”, како и доликује, свет су обавестили и британски таблоиди, претварајући се да су забринути што њихов медијски производ много често „иде по нож”.

У овој реченици лежи сва туга, бесмисао и лудило савременог живота.

Нико јадној старлети није објаснио да је њено „ново лице” једна од највећих варки. Њено ново лице увек је само наличје њеног правог лица – њене несигурности, њених фрустрација и њене луде вере да ново лице може да победи све остале стварносне неумитности.

Па ипак, у овој причи највеће лудило не лежи чак ни у њеним операцијама, ни у њеним илузијама, највеће лудило лежи у томе што има директан пренос, то што живи ријалити.

Живети за свет, то је оно што јој прави егзистенцију, новац, који јој омогућава да на свом телу ради шта хоће, како би то приказала гомили пратилаца који падају у несвест сваки пут кад виде њено ново лице.

Живети за свет испоставља се као најбесмисленији вид живота, као зачарани круг бесмисла из кога нема изласка. Добровољно преобразити своје тело, па ако хоћете – и своју интиму, у неку врсту огледног добра за савремену хирургију, лудило је на коме данас почива кључни пројекат рушења сваког система вредности западне цивилизације. Све је на продају.

Укидање простора, интимног зарад јавног, већ је довело у питање све што знамо, постављајући на пиједестал релативизацију свега. Тамо где је све релативно, тамо се брише граница између добра и зла, а тако се обесмишљава и идеја лепог.

Другим речима, порука свих старлета света, које су звезде потрошачке цивилизације, гласи – лепо је оно што је вештачко, а за вештачко је потребно много пара. Дакле, лепо је оно што много кошта. Богатство је само по себи лепо. И свако може постати богат, уколико зна како да се прода. Британска старлета зна шта ради.

Хиљадама клинки продаје идеју да и оне могу, са шавовима и завојима, једног дана, уколико имају добре штепове, да постану богате девојке које ће довека бити лепе. И младе.

Живети за свет испоставља се као најбесмисленији вид живота, као зачарани круг бесмисла из кога нема изласка

Тело и лице постају најпожељнија валута данашњице. Отуда се данас силикони, хијалурони, имплантати и остало, носе као некада дукати на огрлици на сеоским вашарима.

На овом глобалном вашару, једини који се стварно смеје једним од својих нових лица је – Лукави.

Извор: Блог “То сам ја”

Подијели на друштвеним мрежама

Слични чланци

РЕКОНСТРУИСАНА ВЛАДА, МОЖДА СЕ ИПАК КРЕЋЕ: ДПС-у смркло, осталима свануло!

УГЛОВИ И ТО АНАЛИТИЧКИ, БАТКО МИЛАЧИЋ: Босански муслимани призивају нови рат!

ДПС У КОМИ, НЕ ПОМАЖУ БРУФЕНИ: Раније Албанци, данас Бошњаци, напуштају Мила, бивши режим остао сироче, а Срби улазе у владу!

Друштвене мреже

Најчитанији чланци

Sjednica-SO-Niksic-Foto-RTNK-978x555

НИКШИЋКА ПОЛИТИКА: ДПС и сателити блокирали сједницу, стварају хаос и хоће револуцију – показали право комунистичко лице, сви који нијесу као они су фашисти!

BILEĆA

СРПСКА: У Билећи одата почаст царској породици Романов и донским кадетима!

novakkotor

СРБИН БЕЗ МАНЕ: Новак Ђоковић свјетске туристичке оазе замијенио Котором!

romanovi-naslovna-750x430

НИКШИЋ, СРПСКИ ГРАД: Дани породице Романов од 17. до 21. јула!

Srbi-za-Trampa-2024-Milvoki12

МИЛВОКИ И ДИЈАСПОРА: Срби за Трампа!