Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

БУДВА: Градиће Саборни храм!

Влада је на данашној сједници утврдила Нацрт Урбанистичког пројекта за комплекс православног Саборног храма у Будви, с Програмом одржавања Јавне расправе, у трајању од 15 радних дана.

Како је у дискусији наглашено, плански основ за израду УП „Комплекс православног Саборног храма” дат је у Детаљном урбанистичком плану „Подкошљун“, којим је дефинисана обавезна израда урбанистичког пројекта за комплекс православног Саборног храма, који је планиран је у блоку 18, као и за проширење гробља, које је планирано у блоку 29. Амбијентална и функционална повезаност, те урбанистичка диспозиција, упућују на неопходност планског сагледавања блокова 18 и 29 као јединствене цјелине од око 3.30 ха, наводи Влада.

Тим поводом, задужено је Министарство просторног планирања, урбанизма и државне имовине да организује јавну расправу и да након тога, припреми и Влади достави Предлог Урбанистичког пројекта, са Извјештајем о спроведеној јавној расправи.

Подијели на друштвеним мрежама

Слични чланци

МИТРОПОЛИТ ЈОАНИКИЈЕ СЛУЖИО ПОМЕН ЈАСЕНОВАЧКИМ ЖРТВАМА: Срби страдали у логорима су свете жртве!

ГЕНОЦИД НАД СРБИМА: Прошло је 79 година од пробоја логораша у Јасеновцу!

ЗАПИС, ТИХОМИР БУРЗАНОВИЋ: Скадар – вјечни српски град!

Друштвене мреже

Најчитанији чланци

JEVTO-ERAKOVIC-1000x555

ЈЕВТО ПУЦА ИЗ СВИХ ХАУБИЦА И ЗОВЕ БРИСЕЛ: Андрија и Милан на вјежби са бојевом муницијом, НАТО да интервенише!

ко2

КОНФЕРЕНЦИЈА СРПСКИХ НАЦИОНАЛНИХ ОРГАНИЗАЦИЈА У ПОДГОРИЦИ: Подршка Србији и Српској за очување јединства српскога народа!

Milos-Nikolic-DPS

ШТО ГА БРАНИ, КАДА ГА НЕ ОДБРАНИ, МИЛОШ НИКОЛИЋ КУКА: Свете нам се, прогоне, а ми невини, наше пријаве нико не зарезује!

Скадар - древна тврђава Розафа

ЗАПИС, ТИХОМИР БУРЗАНОВИЋ: Скадар – вјечни српски град!

иван1

ИВАН ВУКОВИЋ У ЕКСТАЗИ: Сања Путина, Вучића и Мандића!