Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

БОРЦИ, ПРВОБОРЦИ И МИЛОГОРЦИ: Почиње регрутација комуниста!

Пише: Иван Милошевић

Почиње регрутација и то младих комуниста! Почиње нова ера слетова, штафетлаја и комунустичког штафелаја, почиње ново доба и почињемо опет да мјеримо вријеме од 1945. године. Не, није ово нека зајебанција, него су борци, првоборци и остали Милогорци из Никшића прије неки дан донијели програм за 2024. годину и одредили стратешке планове! 

Кажу да су заклети антифашисти! Па и нека су, и треба, али ко није антифашиста у Црној Гори? Па сви су били против окупатора, а и данас Црногорци не љубе ланце. Уколико мисле на црногорске четнике и ЈВуО њихове ставове да су Дража и његови команданти сарађивали са окупатором и да су имали сумњиве намјере према неким народима, могу да ставе мачку о реп. У њихово виђење историје, посебно у Другом свјетском рату, више не вјерују ни глисте, ни оне кишне, чланковите, дуге, кратке, гојазне и мршаве! Уколико ј у Црној Гори прије 80-так година било фашиста онда су то појединци који су у то вријеме сједјели у Загребу и причали исту, као јаје јајету сличну, причу данашњих комуниста. Па, нека се мало борци, разаберу и покупују нове календаре и испред њих одстоје мјесец, два, па ваљда схвате да више није 45-та, него је крај 2023! 

А посебно ми је симпатичан најновији позив бораца и првобораца за новом регрутацијом. Пошто бораца захваљујући биолошким законима има све мање, њихови насљедници имају невоља са новим члановима. Пошто им се осипају носиоци партизанских споменица, морају се наћи нове жртве и то оне неискусне, младе, тек сазреле, које треба научити диктатури пролетеријата, култу највећег сина наших народа и народности и заклетог противника Срба. Првоборци из Никшића предлажу да се ново чланство комуниста регрутују из породица досадашњих комуниста, да се са њима успостави контакт, да се изведу на пиће, на Тјентиште и неко слично судилиште, да им се поклоне црвене мараме и кратке панталонице и онда доборовољно да прихвате програм у 77 или више тачака и добровољно пристану на идеолошко ропство! 

И не знам која ми је она ствар што ово пишем, јер СУБНОР, ОБНОР и остали смор су небитни и таман као ДПС пропадају на свим фронтовима. Ипак, било би лијепо да има неко да каже домаћој јавности да су европске резолуције забраниле пропаганду тоталитарних система, посебно међу младима и да су препоручили да се припадници ранијих тоталитарних покрета суоче сами са собом, својим злочинима и коначно освијесте и оставе остале, а посебно оне најмлађе, да живе као слободни људи! 

Пошто то нико у Црној Гори не збори, узех слободу да шкрабнем двије, три о томе. Може неком помоћи, али сигурно не шкоди!

Подијели на друштвеним мрежама

Слични чланци

У “СРПСКОЈ КУЋИ” ПОВОДОМ ДАНА СЈЕЋАЊА НА СРПСКЕ ЖРТВЕ САОПШТЕНО: До сада пописано 650.580 настрадалих у Другом свјетском рату!

УН И У ЛИЦЕ, АЛЕКСАНДАР ВУЧИЋ: Албанци спроводе правно и физичко насиље над Србима!

НАКОН ВАШИНГТОНА: Четнички филм “Хероји Халијарда” вечерас се приказује у Москви!

Друштвене мреже

Најчитанији чланци

JEVTO-ERAKOVIC-1000x555

ЈЕВТО ПУЦА ИЗ СВИХ ХАУБИЦА И ЗОВЕ БРИСЕЛ: Андрија и Милан на вјежби са бојевом муницијом, НАТО да интервенише!

ко2

КОНФЕРЕНЦИЈА СРПСКИХ НАЦИОНАЛНИХ ОРГАНИЗАЦИЈА У ПОДГОРИЦИ: Подршка Србији и Српској за очување јединства српскога народа!

Скадар - древна тврђава Розафа

ЗАПИС, ТИХОМИР БУРЗАНОВИЋ: Скадар – вјечни српски град!

Milos-Nikolic-DPS

ШТО ГА БРАНИ, КАДА ГА НЕ ОДБРАНИ, МИЛОШ НИКОЛИЋ КУКА: Свете нам се, прогоне, а ми невини, наше пријаве нико не зарезује!

иван1

ИВАН ВУКОВИЋ У ЕКСТАЗИ: Сања Путина, Вучића и Мандића!