Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

БЕОГРАД: Горан Киковић одликован орденом Александра Невског!

У Београду историчар Горан Киковић одликован је Орденом Светог кнеза Александра Невског од стране братства Ћорац.За изузетне заслуге на афирмацији јунаштва братства Ћорац и племена Васојевића у многим бојевима и биткама за слободу српског народа у Црној Гори.Орден му је уручио у име братства Ћорац војвода Владимир Ћорац Јанковић из Београда.

Скупу су присуствовали представници братства Ћорац који су истакли да је Киковић кроз своје књиге и учешће у подизању споменика Рудешкој бици овјековјечио јунаштво њихових предака Ивана и Стевана,који су посјекли Селим пашу који је предводио турску војску на Васојевиће.О њиховом јунаштву су написане пјесме а и Киковић је у својим књигама описао овај догађај.

Велике су заслуге историчара Горана Киковића,за историју Васојевића, Црне Горе и српског народа уопште, казао је у име братства Ћорац Владимир Ћорац Јанковић,који је уручио орден светог кнеза Александра Невског,који је завјетна слава Васојевића и њихов заштитник пред Господом Христом уз Светог Архангела Михаила,који је слава овог највећег српског племена,како га описује Јован Цвијић.

На ордену се овом приликом захвалио историчар Горан Киковић и истакао да је почаствован што на његовим грудима стоји велики борац и јунак за православље Свети Александар Невски,који је заштитник и Васојевића у многим биткама и бојевима који су они водили против Турака.

Подијели на друштвеним мрежама

Слични чланци

ПРЕСТОЛОНАСЛЕДНИК АЛЕКСАНДАР: На данашњи дан 1815. године почео Други српски устанак!

ОДБОР ЗА ОДБРАНУ ТРГА У БИЈЕЛОМ ПОЉУ: Неће џамију у центру града!

ЈАСЕНОВАЧКИМ СТРАДАЛНИЦИМА

Друштвене мреже

Најчитанији чланци

комуниуби

КОМУНИСТИ ЦРНИ ВРАНИ И ЊИХОВИ ЗЛОЧИНИ: Убили Љубицу Поповић у Лушцу код Берана, њен убица постао народни херој!

gradski trg (5)

ОДБОР ЗА ОДБРАНУ ТРГА У БИЈЕЛОМ ПОЉУ: Неће џамију у центру града!

катнић0

БРАНЕ, АЛИ НЕМА ОДБРАНЕ: Катнић био господар живота и смрти, ДПС га представља као пензионера са хербаријумом!

Tito

РАСКРИНКАВАЊА, ЈОСИП БРОЗ ТИТО: Од лопова до маршала!

скадаркон

СРПСКИ СКАДАР, КОНФЕРЕНЦИЈА: БИХ немогућа држава, Бошњаци да се одрекну тобожњег геноцида у Сребреници, у Мостару ускоро Српска кућа!