Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

БЕОГРАД: Горан Киковић одликован орденом Александра Невског!

У Београду историчар Горан Киковић одликован је Орденом Светог кнеза Александра Невског од стране братства Ћорац.За изузетне заслуге на афирмацији јунаштва братства Ћорац и племена Васојевића у многим бојевима и биткама за слободу српског народа у Црној Гори.Орден му је уручио у име братства Ћорац војвода Владимир Ћорац Јанковић из Београда.

Скупу су присуствовали представници братства Ћорац који су истакли да је Киковић кроз своје књиге и учешће у подизању споменика Рудешкој бици овјековјечио јунаштво њихових предака Ивана и Стевана,који су посјекли Селим пашу који је предводио турску војску на Васојевиће.О њиховом јунаштву су написане пјесме а и Киковић је у својим књигама описао овај догађај.

Велике су заслуге историчара Горана Киковића,за историју Васојевића, Црне Горе и српског народа уопште, казао је у име братства Ћорац Владимир Ћорац Јанковић,који је уручио орден светог кнеза Александра Невског,који је завјетна слава Васојевића и њихов заштитник пред Господом Христом уз Светог Архангела Михаила,који је слава овог највећег српског племена,како га описује Јован Цвијић.

На ордену се овом приликом захвалио историчар Горан Киковић и истакао да је почаствован што на његовим грудима стоји велики борац и јунак за православље Свети Александар Невски,који је заштитник и Васојевића у многим биткама и бојевима који су они водили против Турака.

Подијели на друштвеним мрежама

Слични чланци

ОРГАНИЗАЦИОНИ ОДБОР “ПРАЗНИКА МИМОЗЕ”: Спаљивање лутке током карневала треба посматрати сатирички, нема мјеста за злонамјерна политичка тумачења!

СТАВ, ВЕЛИМИР АБРАМОВИЋ: Да би опстала Србија треба да буде краљевина!

У ХРАМУ ХРИСТОВОГ ВАСКРСЕЊА: Први пут служена литургија крај гроба митрополита Амфилохија!

Друштвене мреже

Најчитанији чланци

бојнама

Андрија Мандић: Изградити Меморијални центар “Бојна Њива”!

Sahrana

НА ДАНАШЊИ ДАН 1992. ГОДИНЕ: Муслимани убили српског свата на Башчаршији, почео рат у БИХ!

herceg novi 5 foto d vukajlovic

БОКА КОТОРСКА: Министар Ђорђе Милићевић захвалио се Србима што чувају национални идентитет, обећао помоћ Србије!

Stevan-Katic

СТЕВАН КАТИЋ: Људи не разумију карневалске феште, а ни шарм Медитерана!

српска

ВЕТЕРАНИ СРПСКЕ: Не треба нам дефиле Армије БИХ, предводи их човјек који је починио злочине над Србима!