Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

ЦРНА РУПА ЕВРОПЕ: Косово* тамни вилајет!

Док приштинске власти годишњицу једнострано проглашене независности обележавају широм јужне српске покрајине, Срби са Косова и Метохије истичу да се тренутно налазе у најгорем положају од доласка међународних снага 1999. године. Што се тиче косовских Албанаца, за њих се, и пред славља, биланс протеклих 16 година може описати као изневерена очекивања, оцењују познаваоци прилика.

Срби, мештани Грачанице, само желе да имају слободу кретања, али не виде знаке побољшања.

Шта ћемо друго, морамо само да трпимо. Желимо само слободу и мир и ништа више. Знамо чему све ово води, рекао је један мештанин Грачанице.

Србин из насеља Падалиште у Грачаници указује да се сада „заоштрава између Приштине и САД“, што за Албанце неће ваљати.

-Што посејеш, то ћеш и да жањеш. О томе сада треба да се води рачуна. Живео сам са Албанцима, живели смо добро. Ово сада је, сачувај Боже, ово не ваља, рекао је други мештанин Грачанице.

Тзв. Косово је данас подручје незадовољних људи, изјавио је познавалац политичких прилика на КиМ, Александар Гуџић.

Изневерена очекивања. Биланс 16-годишње ‘независности’ косовских Албанаца који су очекивали и надали се да ће им кренути набоље. То се није десило, каже Гуџић.

Према његовим речима, Косово је данас тамни вилајет, црна рупа Европе, подручје одакле људи желе да побегну.

Уколико овако наставе политичке елите, Косово* ће на крају испасти ничија земља, каже Гуџић.

Он је додао да приштинска влада на челу са Аљбином Куртијем своју политику заснива на екстремном популизму и национализму.

Он жели да се представи свом бирачком телу као човек који ће завршити са српским присуством на КиМ и урадити све што претходне политичке елите нису урадиле. Аљбин Курти је политичар који се отргао контроли. Стрпљење за њега су изгубиле и међународне дипломате. То је амерички амбасадор јасно и недвосмислено рекао. Уколико он настави овако, Косово може доживети судбину Ирака, Авганистана и оних држава које су Американци оставили на цедилу, рекао је Гуџић, преноси Танјуг.

Парламент у Приштини је 17. Фебруара 2008. године на ванредној седници једнострано прогласио независност. За ту одлуку гласало је свих 109 албанских посланика.

Данас тзв. Косово као независну државу не признаје више од 100 земаља, укључујући пет држава чланица Европске уније – Шпанија, Кипар, Словачка, Румунија и Грчка. Тзв. Косово још увек није члан Уједињених нација, Европске уније, Савета Европе, Светске трговинске организације и других.

Извор: ИН4С

Подијели на друштвеним мрежама

Слични чланци

“ПОБЈЕДА” У ДПС СЈАЈУ: Претпосљедни дани бившег режима или од Мила преко Кенане до Хутера!

АПРИЛСКИХ ДАНА 1945. ГОДИНЕ: Убијен војвода Павле Ђуришић! Слава му!

СПРДЊА У РТЦГ-У: Борис Раонић три године незаконито директор!

Друштвене мреже

Најчитанији чланци

JEVTO-ERAKOVIC-1000x555

ЈЕВТО ПУЦА ИЗ СВИХ ХАУБИЦА И ЗОВЕ БРИСЕЛ: Андрија и Милан на вјежби са бојевом муницијом, НАТО да интервенише!

ко2

КОНФЕРЕНЦИЈА СРПСКИХ НАЦИОНАЛНИХ ОРГАНИЗАЦИЈА У ПОДГОРИЦИ: Подршка Србији и Српској за очување јединства српскога народа!

Milos-Nikolic-DPS

ШТО ГА БРАНИ, КАДА ГА НЕ ОДБРАНИ, МИЛОШ НИКОЛИЋ КУКА: Свете нам се, прогоне, а ми невини, наше пријаве нико не зарезује!

Скадар - древна тврђава Розафа

ЗАПИС, ТИХОМИР БУРЗАНОВИЋ: Скадар – вјечни српски град!

иван1

ИВАН ВУКОВИЋ У ЕКСТАЗИ: Сања Путина, Вучића и Мандића!