Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

“БАРСКИ ПОРТАЛ”, ШВЕРЦ ЦИГАРЕТА: Трагови воде ка полицији, АНБ-у и људима из врха ДПС-а!

Истрага коју води СДТ у вези са шверцом цигарета преко Луке Бар, у оквиру које су недавно ухапшени Ђорђије Павићевић, власник фирме “Плејмекер” из Бара, његов бивши радник Никица Ковачевић, те цариници Ивана Ковачевић и Вељко Ђуричић, могла би да обухвати и не тако мали број службеника БИА и Управе полиције, али и људи из бившег врха ДПС-а и државе, сазнаје “Барски портал” из извора блиских истрази. Незванично се сазнаје да су недавно поједини припадници Управе полиције одбили испитивање на полиграфу у вези са својим сазнањима о шверцу цигарета преко највећег јужнојадранског пристаништа.

Подсјетимо, Вијеће Вишег суда у Подгорици одбило је жалбу и потврдило рјешење о одређивању притвора барском бизнисмену Ђорђију Павићевићу.

Вијеће није прихватило ни жалбе бранилаца осумњичених Вељка Ђуричића, Иване и Никице Ковачевића. Специјално полицијско одјељење ухапсило је 28. децембра Павићевића, Ђуричића и Ковачевића, окривљујући их за шверц цигарета.

Подсјетимо, након претресања просторија привредног друштва “Плаyмакер” ДОО Бар, по налогу Специјалног државног тужилаштва (СДТ), ухапшен је оснивач те фирме Ђорђије Павићевић, два службеника Управе прихода и царина и један запослени у Павићевићевој фирми.

Уз Павићевића, који је власник Кошаркашког клуба Морнар из Бара, ухапшени су Ивана Ковачевић и Вељко Ђуричић, те Никола Ковачевић.

Адвокат Ђорђија Павићевића Зоран Пиперовић, раније за ТВЦГ саопштио је да се његовом брањенику ставља на терет да је организовао криминалну групу и да је извршио кривично дјело кријумчарење.

Његово пословање је како нам је навео, према оцјени СДТ-а, било упитно са три иностране фирме од којих су двије са Сејшела, а спорни су им доласци три товара цигарета у Луку Бар.

Пиперовић је тада казао да Павићевић није признао извршење кривичних дјела осим да је окривљени Никола Ковачевић био запошљен код њега до краја радне каријере, да је окривљени В.Ђ, његов рођак, док трећу окривљену Ивана Ковачевић која ради на Царини, познаје само као Баранин.

извор: барски портал

 

Подијели на друштвеним мрежама

Слични чланци

КУРТИЈЕВА ДЕМОКРАТИЈА: У Сјеверној Митровици просвјетари нијесу могли да подигну плату, за Србе нема љекова ни пара!

ЗНАКОВИ ПОКРАЈ ПУТА, ДАРКО ПРЕЛЕВИЋ: Dream team!

ДПС-У СВАКА ДЛАКА СМЕТА: Николићу се не свиђа Мандић, руски амбасадор, мачке у фебруару…!

Друштвене мреже

Најчитанији чланци

кошареко

“КОШМАРИ СА КОШАРА”: Сага о српским витезовима са Космета!

avdevejkA

АВДЕВЕЈКА: Храм заобишле гранате!

Draza-Mihailovic-767x600

ДА ЗНАМО: Рат четника против Бугара!

MUZEJ-HERCEGOVINE-TB-V-2

ТРЕБИЊЕ: Промоција књиге о страхотама над Србима у НДХ!

медо8-2

НЕБОЈША МЕДОЈЕВИЋ: Нововић хапси због притиска Америке!