Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

“БАРСКИ ПОРТАЛ”, ШВЕРЦ ЦИГАРЕТА: Трагови воде ка полицији, АНБ-у и људима из врха ДПС-а!

Истрага коју води СДТ у вези са шверцом цигарета преко Луке Бар, у оквиру које су недавно ухапшени Ђорђије Павићевић, власник фирме “Плејмекер” из Бара, његов бивши радник Никица Ковачевић, те цариници Ивана Ковачевић и Вељко Ђуричић, могла би да обухвати и не тако мали број службеника БИА и Управе полиције, али и људи из бившег врха ДПС-а и државе, сазнаје “Барски портал” из извора блиских истрази. Незванично се сазнаје да су недавно поједини припадници Управе полиције одбили испитивање на полиграфу у вези са својим сазнањима о шверцу цигарета преко највећег јужнојадранског пристаништа.

Подсјетимо, Вијеће Вишег суда у Подгорици одбило је жалбу и потврдило рјешење о одређивању притвора барском бизнисмену Ђорђију Павићевићу.

Вијеће није прихватило ни жалбе бранилаца осумњичених Вељка Ђуричића, Иване и Никице Ковачевића. Специјално полицијско одјељење ухапсило је 28. децембра Павићевића, Ђуричића и Ковачевића, окривљујући их за шверц цигарета.

Подсјетимо, након претресања просторија привредног друштва “Плаyмакер” ДОО Бар, по налогу Специјалног државног тужилаштва (СДТ), ухапшен је оснивач те фирме Ђорђије Павићевић, два службеника Управе прихода и царина и један запослени у Павићевићевој фирми.

Уз Павићевића, који је власник Кошаркашког клуба Морнар из Бара, ухапшени су Ивана Ковачевић и Вељко Ђуричић, те Никола Ковачевић.

Адвокат Ђорђија Павићевића Зоран Пиперовић, раније за ТВЦГ саопштио је да се његовом брањенику ставља на терет да је организовао криминалну групу и да је извршио кривично дјело кријумчарење.

Његово пословање је како нам је навео, према оцјени СДТ-а, било упитно са три иностране фирме од којих су двије са Сејшела, а спорни су им доласци три товара цигарета у Луку Бар.

Пиперовић је тада казао да Павићевић није признао извршење кривичних дјела осим да је окривљени Никола Ковачевић био запошљен код њега до краја радне каријере, да је окривљени В.Ђ, његов рођак, док трећу окривљену Ивана Ковачевић која ради на Царини, познаје само као Баранин.

извор: барски портал

 

Подијели на друштвеним мрежама

Слични чланци

УКОЛИКО СЕ ХРВАТСКА И АЛБАНИЈА НЕ КАЗНЕ ЗБОГ “УБИЈ СРБИНА” И “СРБЕ НА ВРБЕ”: Србија се повлачи са ЕП у Њемачкој!

ИЗМЕЂУ СНА, ЈАВЕ И ШПИЈУНА, ДР ВОЈО ЛАКОВИЋ: Безбједоносне службе недирнуте, Седма управа пребијала људе, убиство Душка Јовановића државни тероризам!

ИЗЕТБЕГОВИЋ И ЕРДОГАН ПОРУЧИЛИ ДОДИКУ: Даље руке од Босне!

Друштвене мреже

Најчитанији чланци

predrag

ОТАЦ ПРЕДРАГ ШЋEПАНОВИЋ У КАMНИЧКОЈ БИСТРИЦИ: Ово је за нас свето мјесто!

markokovac

СРПСКА СТВАРНОСТ: Сваки Србин данас је Марко Ковачевић!

kosovo-je-srbija-1068x602

“ПОЛИТИКА”: Курти нуди Ватикану српске храмове!

novoamer

ЧИЈИ ЈЕ ТУЖИЛАЦ ВЛАДИМИР НОВОВИЋ: Црне Горе или Америке?

dejan-djurovic-1-2

ДЕЈАН ЂУРОВИЋ: Изјаве Мила и Данијела жешће, па никоме ништа, Марка Ковачевића осудили, а нијесу ни прочитали шта је рекао!