Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

АТЕИСТИ И КАРИЈЕРИСТИ ( ОД МАРИЈЕ ДО РТЦГ-А): Извињавамо се, много се извињавамо!

Пише: Иван Милошевић

ДПС није на власти, али утиче малигно на власт! ДПС је толико ушао у главе функционера нове власти да се они тој странци често извињавају за све оно што раде, па и не раде. Добар дио нове власти, па и обичних људи, од спортиста до политичара, након реакције из ДПС-а на њихове изјаве, погне главу и извињава се на све четири стране. Само да им ДПС и њихови политички и остали сателити нешто не замјере и покрену медијску и осталу хајку! Стога добар дио нове власти, али и осталих, личе на просјаке са испруженом руком према ДПС- у и пристају да примају од бившег режима пацке и прилагођавају се њиховом погледима на свијет! 

Јутрос са зором извинила се Марија Вуковић. Каже да није мислила што је рекла и да ће прије погинути за монтенегринску заставу и орла или, како рече, кокошку, него и да помисли да каже што је казала. Није ми се од почетка свиђала ова Марија. Недавно је скакала по можданим вијугама Србима агитовањем за ДПС, а сада скаче по ганглијама Монтенегринима! Јесте да је њен спорт састављен од скакања, али од превише скакања ван атлетског стадиона, спопадне те нека мука или болесна равнодушност. И таман сам тако равнодушан према спортској и осталој судбини Марије! Ко јој је крив што би да плива у више праваца и да на сваки правац стигне прва! Изгледа да јој се од сопствене дисциплине завртјело у глави, па скаче са камена на камен и прави штету на све стране. Кажу да је из Книна, да је дошла након прогона Срба из Крајине, али да је прихватила Црну Гору (Монтенегро) као своју домовину. Са обзиром одакле је дошла било би природније да скаче за Србију, него за Монтенегро, јер би у дресу Србије била поштеђена херлдичких недоумица међу којима се добро не сналази! Како је кренуло може и да се деси да Марија обуче дрес Србије, јер јој Монтенегрини, посебно ови из ДПС-овог Олимпијског комитета, јучерашњу кокошку неће лако опростити!

И РТЦГ је упутио извињење што је синоћ емитовао снимак са Светосавске академије у Бијелом Пољу. Истина, њени челници нијесу то тако рекли, али тако изгледа њихово оправдање да ће поред православних догађаја преносити католичке и муслиманске. У земљи чије је становништво 75 одсто православно, а популарност Митрополије црногорско приморске, достиже приближну подршку, челници РТЦГ-а се тако рећи извињавају што су преносили један православни догађај. Уз то се правдају да ће ускоро преносити и католичке и исламске догађаје и да ће онда сви вуци бити сити, а овце на броју! 

Немам ништа против да РТЦГ преноси и католичке и исламске вјерске обреде и догађаје, али у 75-етној православној држави правдати пренос Светосавске академије наступајућим католичким и исламским догађајима је безобразно и представља непоштовање већинског православног становништва, Митрополије црногорско приморске, али и домаће историје. По њима могу да се преносе православне академије само под условом да се преносе и католичке и исламске свечаности и хаџилук у Меку!

По њима је то грађански и евроатлантски! По мени то је фрустрирано атеистички и изврнуто комунистички и представља непоштовање православног народа. Чак припада и некој врсти аутошовинизма, односно прихватања кривице што је Црна Гора већински православна земља, па би требало да то буде мање, како би други имали и више него што им припада!

Углавном, оваква Црна Гора, боље рећи Монтенегро, увијек има обавезу да се некоме извињава шо је таква-каква је или је некада била! Као да би жељела да је све било другачије и да су Црногорци, то јест Монтенегрини, нека посебна духовна свјетска сорта која под једном главим и у једном срцу носи све три религије – православну, католичку и исламску! 

И то нам је наша борба дала, да имамо Тита и Мила за маршала! И док су они ту увијек ћемо се извињавати на све четири стране, па чак и онима којима извињење није ни потребно, нити га траже! 

Извињавамо се, дакле, много се извињавамо!

Подијели на друштвеним мрежама

Слични чланци

УКОЛИКО СЕ ХРВАТСКА И АЛБАНИЈА НЕ КАЗНЕ ЗБОГ “УБИЈ СРБИНА” И “СРБЕ НА ВРБЕ”: Србија се повлачи са ЕП у Њемачкој!

ИЗМЕЂУ СНА, ЈАВЕ И ШПИЈУНА, ДР ВОЈО ЛАКОВИЋ: Безбједоносне службе недирнуте, Седма управа пребијала људе, убиство Душка Јовановића државни тероризам!

ИЗЕТБЕГОВИЋ И ЕРДОГАН ПОРУЧИЛИ ДОДИКУ: Даље руке од Босне!

Друштвене мреже

Најчитанији чланци

predrag

ОТАЦ ПРЕДРАГ ШЋEПАНОВИЋ У КАMНИЧКОЈ БИСТРИЦИ: Ово је за нас свето мјесто!

markokovac

СРПСКА СТВАРНОСТ: Сваки Србин данас је Марко Ковачевић!

kosovo-je-srbija-1068x602

“ПОЛИТИКА”: Курти нуди Ватикану српске храмове!

novoamer

ЧИЈИ ЈЕ ТУЖИЛАЦ ВЛАДИМИР НОВОВИЋ: Црне Горе или Америке?

dejan-djurovic-1-2

ДЕЈАН ЂУРОВИЋ: Изјаве Мила и Данијела жешће, па никоме ништа, Марка Ковачевића осудили, а нијесу ни прочитали шта је рекао!