Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

АНДРИЈА МАНДИЋ ПРИМИО АМБАСАДОРА РОДИЋА: Црна Гора и Србија једна фамилија!

Предсједник Скупштине Црне Горе Андрија Мандић сусрео се данас са новоименованим амбасадором Републике Србије у Црној Гори Небојшом Родићем.

Мандић је честитао Родићу именовање и пожелио му добродошлицу како у Црну Гору, тако и у Скупштину Црне Горе, истичући притом да наше двије државе, које су готово 100 година биле у државној заједници, требају да успостављају моделе сарадње који ће бити на корист и у интересу грађана.

Мандић је амбасадору Родићу изразио јасну намјеру и важност коју Црна Гора придаје великим инфраструктурним пројектима попут завршетка аутопута и реконструкције пруге Београд-Бар, као и валоризације пуног потенцијала Луке Бар како за потребе државе Црне Горе, тако и за земље које се наслањају на њу. Током састанка Мандић је апострофирао да је од великог интереса за Црну Гору да има најбоље могуће односе и сарадњу са Републиком Србијом – наведено је у саопштењу.

Амбасадор Родић је изјавио да му чини велику част да представља Републику Србију у Црној Гори. Он је упознао Мандића са актуелном политичком ситуацијом у Републици Србији, изражавајући своје увјерење да ће се убрзо након конституисања парламента у Србији оформити и група пријатељства између наша два народна дома. Родић је Мандића упознао и са пројектом ЕXПО 2027. посебно наглашавајући да ће од истог бенефите имати цијели регион, те да је то велика шанса за нашу земљу када је у питању област туризма – стоји у саопштењу Одјељења за односе са јавношћу Скупштина Црне Горе.

На самом крају, амбасадор Родић се захвалио предсједнику Скупштине на издвојеном времену, апострофирајући да је спреман да предано ради изградњи најбољих могућих односа између наше двије братске државе и изражавајући своје увјерење да ће бити учесник бројних добрих и лијепих ствари.

Подијели на друштвеним мрежама

Слични чланци

СРПСКА СТВАР: Преко Европе до српског интегрализма!

У СПОМЕН НА ЈОВАНА ДУЧИЋА: “Носи ријеко српска, крв невиних жртви”!

ЛОНДОН: Краљевски пар Карађорђевић на помену грчком краљу Константину II!

Друштвене мреже

Најчитанији чланци

андрија6

НОВА СРПСКА ДЕМОКРАТИЈА СЈУТРА БИРА ЛИДЕРА: Андрија Мандић једини кандидат!

будубуду

ЕУ ИЛИ БУДУЋНОСТ БЕЗ БУДУЋНОСТИ: Забрањују коприву, старији људи ризик за глобалну економију!

кларинет

Бели Двор: Краљевски пар уручио кларинет музичком таленту Андрији Јашаревићу!

Samir-Hadzic

КОНТРАСТАВ, САМИР ХАЏИЋ: Санкције Русији штете грађанима, ЕУ не надокнађује ни цент!

милобо

ЗБЦГ: Оптужница против Мила Божовића политичка, да се одмах пусти из затвора!