Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

АНДРИЈА МАНДИЋ: Данашња Црна Гора родила се у Зети, улазимо у владу најкасније након љета!

‘-Очекујемо да се испоштује коалициони споразум у којем пише да ће најкасније за годину дана – тј. у октобру 2024. године бити реконструкција Владе – поручио је предсједник Скупштине Црне Горе Андрија Мандић тврдећи да је премијер Милојко Спајић због добрих резултата парламента и Владе спреман да се то учини и прије. Мандић је, одговарајући на питање Побједе након прославе Дана Општине Зета о најављеној реконструкцији Владе, потврдио да је Спајић предложио да се она одвија фазно гдје би један дио био релизован чим прије, а други дио након љета.

Можда се сада и читав тај посао заврши прије љета да би људи који ће ојачати Владу и бити моторна снага могли до јесени да буду потпуно уходани на тим позицијама – навео је Мандић.

Он је позитивно оцијенио рад Владе у претходних сто дана.

А посебно кад разговарам са људима којима су се промијенила примања – мислим на пензионере и све категорије које осјећају бољитак. У самом процесу европских интеграција не сумњам да је Влада направила велике искораке. Сада долази вријеме када треба да привучемо инвеститоре да би располагали са већим новцем у буџету Црне Горе и да отворимо радна мјеста. Вјерујем да ће премијер и министри уз помоћ парламента успјети да одговоре том задатку јер нам је циљ и интерес да Црна Гора буде успјешна прича у региону, да обезбиједимо мир и стабилност а сами економски бољитак видимо да је ситуација све боља – истакао је предсједник Скупштине.

Мандић је најавио и да ће 12. фебруара бити одржана прва сједница Одбора за реформу изборног законодавства и да ће се на њој расправљати о бирачком списку.

Проблем морамо да ријешимо. Ми смо то и крајем децембра јасно саопштили да ће бити одржана ванредна сједница – ако не буде договора у оквиру Одбора и да ћемо добити закон који ће нам ријешити проблем Шавника. Проблем који се појавио у Шавнику није проблем једне општине, ускоро имамо локалне изборе и у другим општинама. И ако се неко од учесника избора опредијели да ради ово што се радило у Шавнику, да уписује људе који немају право да гласају – ми ћемо онда Црну Гору претворити у један дебатни клуб, односно добићемо ситуацију да се онда нигдје не могу одржати избори – истакао је Мандић.

Према његовим ријечима, овај закон се не доноси само због бирачког списка, већ треба да регулише ту материју како би се могли одржати избори.

И да знамо да смо добили резултате на изборима који одражавају стварно вољу грађана који живе и имају право гласа на тој територији или некој локалној заједници, односно када су у питању државни избори на територији цијеле Црне Горе – поручио је Мандић.

Процес именовања амбасадора каже да би требало да се реализује у наредних пар мјесеци.

Мислим да не треба само да причамо о кадровским рјешењима. Мислим да треба сви да радимо напорно да поправимо економску ситуацију у Црној Гори. То је првенствено интерес и оно што жели да ради парламентарна већина. Све што је у функцији поправљања економске ситуације и позиције Црне Горе, а несумњиво је именовање амбасадора јер ми у већини важних држава немамо амбасадоре, да би тај посао требало одрадити што прије. То требају да буду способни људи који могу да одговоре задатку, али то је процедура гдје су укључени и скупштински одбори, Скупштина, Влада, предсједник Црне Горе.. – рекао је Мандић.

Андрија Мандић казао је, обраћајући се присутнима на прослави Дана општине Зета, да нема важнијег мјеста да се обрати предсједник Скупштине него у Зети.

Све ово данас што има Црна Гора и чиме се поносимо почело је негдје од Зете, прве државе нашег рода.Поносни сви на ту чињеницу, ви сте они који велико историјско насљеђе први прихватате и поносите се њим и показујете да Зета може да изнесе тај велики историјски терет и изнесе будућност – рекао је Мандић.

Казао је и да је поносан што припада генерацији политичара која је допринијела повратку статуса Општине и „што за разлику од многих, знате када је ослобођена Зета и када се кренуло поново оним путем којим се вјековима ишло на овом простору“.

Данас ово вријеме тражи нове вјештине и да власт Зете и Црне Горе одговори изазовима 21. Вијека, а то је да у нашој земљи буде мир и стабилност и да радимо на економском опоравку. Знам колико Милан Кнежевић заступа интересе Зете и знам да ће заједно са Асановићем отворити перспективе да овдје дођу добри инвеститори – рекао је Мандић, додајући да зна да ће се Зета вратити на старе стазе славе.

Подијели на друштвеним мрежама

Слични чланци

СРПСКА СТВАР: Преко Европе до српског интегрализма!

У СПОМЕН НА ЈОВАНА ДУЧИЋА: “Носи ријеко српска, крв невиних жртви”!

ЛОНДОН: Краљевски пар Карађорђевић на помену грчком краљу Константину II!

Друштвене мреже

Најчитанији чланци

андрија6

НОВА СРПСКА ДЕМОКРАТИЈА СЈУТРА БИРА ЛИДЕРА: Андрија Мандић једини кандидат!

будубуду

ЕУ ИЛИ БУДУЋНОСТ БЕЗ БУДУЋНОСТИ: Забрањују коприву, старији људи ризик за глобалну економију!

кларинет

Бели Двор: Краљевски пар уручио кларинет музичком таленту Андрији Јашаревићу!

Samir-Hadzic

КОНТРАСТАВ, САМИР ХАЏИЋ: Санкције Русији штете грађанима, ЕУ не надокнађује ни цент!

милобо

ЗБЦГ: Оптужница против Мила Божовића политичка, да се одмах пусти из затвора!