Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

АНДРИЈА МАНДИЋ ЧЕСТИТАО 23. ЈАНУАР: Новинар важан, чува слободу!

Предсједник Скупштине Црне Горе Андрија Мандић упутио је честитку поводом 23. јануара, Дана новинара Црне Горе, саопштено је из његовог кабинета.

-У име Скупштине Црне Горе и у своје лично, свим новинаркама и новинарима Црне Горе честитам 23. јануар – Дан новинара, наводи се у честитки.

Мандић је истакао да је улога новинара у сваком друштву, па тако и у Црној Гори, од непроцјењиве важности.

-Њихова истраживачка и критичка мисија је управо она брана која чува како слободу мисли, тако и слободу цијеле заједнице, додаје се.

Он је казао да су многи новинари дали велики допринос, стављајући сопствену и безбједност својих породица по страни како би и Црна Гора „продисала пуним плућима демократије и слободе“.

-На данашњи дан сјећамо се пионира вашег посла, првих новинара Гласа Црногорца са Цетиња и Народне мисли из Никшића, који су новости пронијели широм земље и свијета, као и оних попут Душка Јовановића, који су борбу за слободно и демократско друштво платили својим животом, пише у саопштењу.

-Данашњи дан нас подсјећа да је наша обавеза да задовољимо истину и правду када су у питању напади на новинаре, као и да обезбиједимо сигуран амбијент у којем ће моћи да слободно раде свој важан посао, закључио је Мандић.

Подијели на друштвеним мрежама

Слични чланци

УКОЛИКО СЕ ХРВАТСКА И АЛБАНИЈА НЕ КАЗНЕ ЗБОГ “УБИЈ СРБИНА” И “СРБЕ НА ВРБЕ”: Србија се повлачи са ЕП у Њемачкој!

ИЗМЕЂУ СНА, ЈАВЕ И ШПИЈУНА, ДР ВОЈО ЛАКОВИЋ: Безбједоносне службе недирнуте, Седма управа пребијала људе, убиство Душка Јовановића државни тероризам!

ИЗЕТБЕГОВИЋ И ЕРДОГАН ПОРУЧИЛИ ДОДИКУ: Даље руке од Босне!

Друштвене мреже

Најчитанији чланци

predrag

ОТАЦ ПРЕДРАГ ШЋEПАНОВИЋ У КАMНИЧКОЈ БИСТРИЦИ: Ово је за нас свето мјесто!

markokovac

СРПСКА СТВАРНОСТ: Сваки Србин данас је Марко Ковачевић!

kosovo-je-srbija-1068x602

“ПОЛИТИКА”: Курти нуди Ватикану српске храмове!

novoamer

ЧИЈИ ЈЕ ТУЖИЛАЦ ВЛАДИМИР НОВОВИЋ: Црне Горе или Америке?

dejan-djurovic-1-2

ДЕЈАН ЂУРОВИЋ: Изјаве Мила и Данијела жешће, па никоме ништа, Марка Ковачевића осудили, а нијесу ни прочитали шта је рекао!