Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

АНДРИЈА МАНДИЋ И МИЛАН КНЕЖЕВИЋ: Тражићемо парламентарну истрагу о убиству Душка Јовановића и Павла Булатовића!

Андрија Мандић саопштио је да ће Скупштина Црне Горе имати ванредна засиједања 26. и 30. септрембра, затим 9. октобра на Цетињу. Истакао је да ће иницирати парламентарну истрагу о убиствима Душка Јовановића и Павла Булатовића.

-Наша два клуба ће покренути иницијативу о отварању парламентарне истраге о поступању државних органа о околностима напада на Душка Јовановића као и осталих новинара и других слободних интелектуалаца од полицијских службеника. Наша два посланичка клуба, НСД и ДНП, ће покренути иницијативу о отварању парламемтарне истраге о поступању надлежних органа о убиству Душка Јовановића, пребијања Момира Војводића и Жељка Ивановића као и пребијање других новинара од стране полиције. Знате да смо у Скупштини отворили причу о злогласној седмој управи која се бавила тим пословима и сав организовани криминал који је формиран након тога у Црној Гори било је дјело седме управе, рекао је Мандић.

Како каже, та два клуба покренуће и отварање парламентарне истраге о околностима убиства Павла Булатовића 7. фебруара 2000. године.

-Желимо да у Скупштини се отвори та тема да подстакнемо органе да се тај случај ријеши“, истакао је Мандић на конференцији за медије.

Каже да је неопходно да информације које су скриване од јавности буду доступне и да људи који су починили злочине одговарају за њих.

-Борба против корупције мора бити приоритет, поручио је Мандић.

Лидер ДНП-а Милан Кнежевић рекао је да се ових дана интензивно води кампања против Андрије Мандића и њега због најаве која се односи на измјене Закона о држављанству. Како је појаснио, „кампања посебно интензивирана од хрватских посланика у Европском парламенту, говоре да ће да пишу Жозепу Борељу због намјере да се ово питање ријеши на правно утемељен начин“.

Они не би имали проблем ако бисмо ми тражили двојно држављанство с Хрватском, али је проблем што би сви људи могли да добију црногорско а да се не одрекну држављанства које имају. Моје дијете је на привременом боравку у Црној Гори зато што је рођено у Србији и може добити црногорско држављанство само ако се одрекне српског- истакао је Кнежевић.

Рекао је да постоји једина држава на свијету која се олако одриче својих грађана.

Ми желимо да исправимо ту неправду. Зато смо урадили студију која третира овај проблем и гдје су наведена упоредна искуства. Ми не желимо да мијењамо ни састав бирачког списка, иако је тако састављен да имамо више људи у списку него грађана али то је посебна тема. Ствара се амбијент у којем Андрија Мандић и ја треба да будемо приказани као антидржавни елементи и ту се укључују посланици из Хрватске- навео је Кнежевић.

Подијели на друштвеним мрежама

Слични чланци

ПАТРИЈАРХ ПОРФИРИЈЕ У БИЈЕЛОЈ: Радујем се што сам у Боки гдје живе православни Срби!

СВЕЧАНА АКАДЕМИЈА У БИЈЕЛОЈ: За Херцег Новим је шест и по вијекова традиције српског језика и ћирилице!

“ЗАЈЕДНО ЗА БУДУЋНОСТ ЦРНЕ ГОРЕ”: Након убиства на Цетињу захтијевамо смјену комплетног безбједоносног сектора!

Друштвене мреже

Најчитанији чланци

milos2

МИЛОШ САВЧИЋ, БОГАТИ СРБИН, КОГА КОМУНИСТИ НИЈЕСУ ВОЉЕЛИ: На његовом имању саграђена “Кућа цвећа”!

radić

КОСМЕТ, ГОЛГОТА ЗА СРБЕ, ДЕЈАН РАДИЋ: У кућу му упала три Албанца, претукли и опљачкали!

mandić

АНДРИЈА МАНДИЋ И МИЛАН КНЕЖЕВИЋ: Тражићемо парламентарну истрагу о убиству Душка Јовановића и Павла Булатовића!

slobo

СЛОБОДАН ТОМОВИЋ “ГРАЂАНСКИ РАТ У ЦРНОЈ ГОРИ”: Суровост ОЗНЕ, из Краљских Бара стријељали Данила Вукићевића који је имао само 15 година!

podgor

ПОВОДОМ ИЗБОРА У ПОДГОРИЦИ МОНТЕНЕГРИНИ У КОМУНИСТИЧКОМ СТИЛУ: Ми или потоп, све за ДПС, па да хљеба неће јест!