Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

ПОДГОРИЧКИМ ПАРТИЗАНКАМА (КИЦ ПОП ХОР) СТИГЛО ПИСМО: Хрвати са Корчуле траже да не долазе, сметају им симболи комунизма!

На Корчили у Хрватској се у суботу обиљежава 80. годишњица ослобођења града од фашиста, а бранитељске удруге су најавиле протест због концерта који ће се тај дан одржати у Љетњем кину. Организатор догађаја, Удруга антифашиста града Корчуле, на обиљежавање је позвао црногорски аматерски хор КИЦ поп хор. То је засметало Удрузи хрватских доброваљаца Домовинског рата (УХДДР) која је послала отворено писмо којим од чланова хора захтијева да одустану од свог наступа, пише Индеx.

Као удруге подржавамо обиљежавање 80. годишњице ослобођења Корчуле, али нам је као хрватским бранитељима неприхватљиво да пјесме с којима намјеравате наступити пјева хор из државе из које долази војска која нас је заједно са војском из Србије напала 1991. Војска од које смо бранили Дубровник, Стон и остатак Републике Хрватске, пише у отвореном писму које потписује и предсједник УХДДР-а Чара Гордан Томић.

У писму хору наводе и да им сметају “симболи тоталитарног режима бивше државе на овим просторима који се често налазе у позадини приликом ваших наступа а исти величају југословенски унитаризам”.

Најавили су да ће протест због најављеног концерта одржати на улазу у Љетње кино те да ће пјевати хрватске пјесме.

Због свега наведеног молимо вас, а и захтијевамо да одустанете од свог наступа у Корчули 14. септембра 2024. године, пишу из удруге.

Збор КИЦ поп хор основан је 2017. године, а чини га 60-ак пјевача аматера. Хор чине људи различитих занимања и генерација, а почетком ове године су одржали свој 100. концерт.

Изводе пјесме Бијелог дугмета, Плавог оркестра, Оливера Мандића, Смака, Перпера, Гибоннија, Урбана, а познати су и по извођењу антифашистичких и партизанских пјесама.

Свечана академија поводом годишњице ослобођења Корчуле одржаће се под покровитељством предсједника Хрватске Зорана Милановића у киносали Дома културе у 17 сати, након чега ће се у 18 сати положити вијенци на Споменик НОБ-а.

Foto: Printscreen

извор: цдм

Подијели на друштвеним мрежама

Слични чланци

МОНАРХИЈА: Пријем потомака спасених пилота у мисији “Халијард” код Карађорђевића!

ОДРЖАНА НАУЧНА КОНФЕРЕНЦИЈА О СРПСКОМ ГЕНИЈУ: Никола Тесла оживио у Чикагу!

ВОЈНИ РОК УНИО ПАНИКУ МЕЂУ АЛБАНЦЕ ИЗ ПРЕШЕВА: Радије би у ткз. Косовске снаге, него у Војску Србије!

Друштвене мреже

Најчитанији чланци

Zoran Drekalovic

МОНТЕНЕГРИНСКИ “ПИНКОВЦИ”: Антисрпски по Србији, вуци сити, овце преварене!

mini1

ГРАЂАНСКИ РАТ МЕЂУ СРБИМА: Предлог Александра Шапића за споменик Дражи Михаиловићу у Београду дигао на ноге србијанске неокомунисте, у Црној Гори Павле Ђуришић на чекању, Тито на обали Мораче!

draza

РЕАКЦИЈА ЂЕНЕРАЛА МИХАИЛОВИЋА НА КРАЉЕВ ГОВОР 12.СЕПТЕМБРА1944. ГОДИНЕ: Пољубио кокарду и наредио: “Покрет”!

ner9

ДИКТАТУРА ПРОЛЕТЕРИЈАТА: Кад се ДПС у Подгорицу врати, мало морген!

giska

СЈЕЋАЊЕ: Ђорђе Божовић – Гишка!