Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

ПОСЈЕТА ДИРЕКТОРА ЦИЕ УЗБУРКАЛА БИХ, МИЛОРАД ДОДИК: Бранимо Српску у складу са Дејтоном!

Директор Централне обавјештајне агенције Сједињених Америчких Држава Вилиам Ј. Барнс боравио је јучер у Сарајеву у изненадној посјети, а том приликом одржао је низ састанака са високим званичницима Босне и Херцеговине. У изјави за Н1, министар вањских послова Елмедин Конаковић рекао је како је на састанку било ријечи о “пријетњама на простору Западног Балкана у виду руског утицаја и сецесионистичких порука које чујемо из ентитета Република Српска”. Поводом посјете данас се огласио предсједник Републике Српске Милорад Додик.

Република Српска никада није спорила суверенитет и територијални интегритет БиХ сходно Дејтонском споразуму и сецесија никада није била наша политика, поручио је Додик, огласивши се на друштвеној мрежи X.

Додао је како РС “има право на политичку борбу за свој статус, сходно слову Дејтонског споразума“.

Оцијенио је “охрабрујућим” став Барнса да одговорност за функционисање земље лежи на свим етничким заједницама.

Посјету Брунса у контексту борбе против тероризма оцијенио је “значајном”, те поновио посвећеност РС борби против тероризма и сурадњи у тој области.

Подсјетимо, на питање новинарке Н1 који је став био директора ЦИА-е у вези са сецесионистичким пријетњама из РС-а, Конаковић је подсјетио на недавни билатерални састанак америчког државног секретара Ентонија Блинкена и њемачке шефице дипломатије Анналена Баербоцк у САД-у на којем се говорило и о сецесионизму Милорада Додика и његових сарадника.

Данас је јасно да се Американци нису шалили са санкцијама против људи који подривају територијални интегритет, суверенитет, нападају Уставни суд БиХ и високог представника. Од америчке администрације могу очекивати овако оштре и конкретне потезе. Барнс је још једном изнио ставове цјелокупне америчке администрације. Не вјерујем да неко од њих појединачно има другачије погледе. Сам његов долазак у Босну и Херцеговину и регион, Бурнс путујуе даље у Србију, потврда је њиховог интереса и да нас не препуштају малигном руском утицају, рекао је за Н1 министар Конаковић.

 

Подијели на друштвеним мрежама

Слични чланци

МИЛАН КНЕЖЕВИЋ: Што се “Вијести” буне, па Шумадинац ће добити црногорскои држављанство!

БРАЋИ МУСЛИМАНИМА И АЛБАНЦИМА: Смета им споменик митрополиту Амфилохију у Беранама, кажу да нарушава међувјерски склад!

РАСПЛЕТ: Тамара Вујовић поништила рјешење о забрани подизања споменика митрополиту Амфилохију, извинила се Митрополији и грађанима!

Друштвене мреже

Најчитанији чланци

krnovo1

МИТРОПОЛИЈА: Сјутра на Крнову помен младићима страдалим од партизана!

Zoran Drekalovic

МОНТЕНЕГРИНСКИ “ПИНКОВЦИ”: Антисрпски по Србији, вуци сити, овце преварене!

mini1

ГРАЂАНСКИ РАТ МЕЂУ СРБИМА: Предлог Александра Шапића за споменик Дражи Михаиловићу у Београду дигао на ноге србијанске неокомунисте, у Црној Гори Павле Ђуришић на чекању, Тито на обали Мораче!

draza

РЕАКЦИЈА ЂЕНЕРАЛА МИХАИЛОВИЋА НА КРАЉЕВ ГОВОР 12.СЕПТЕМБРА1944. ГОДИНЕ: Пољубио кокарду и наредио: “Покрет”!

ner9

ДИКТАТУРА ПРОЛЕТЕРИЈАТА: Кад се ДПС у Подгорицу врати, мало морген!