Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

КАДА МАЛИ ХОЋЕ ДА БУДЕ ВЕЋИ ОД ВЕЛИКОГА, ДРАГАН КРАПОВИЋ: Морамо да побједимо Русију, Србији се превише гледа кроз прсте!

Министар одбране Црне Горе Драган Краповић навео је да евроатланстско подручје није у миру, те да ова ситуација није само изазов за Украјину.

Постоји само један одговор на сва отворена питања а то је да Украјина мора изаћи као побједник и мора бити чврсто подржана. Да би се постигао мир потребно је да се сједне за сто и да се преговара, навео је Краповић.

С друге стране, истиче Краповић, јасно је да се Русија неће повући, чак се њене операције могу и проширити на балтичке земље, Молдавију.

-Уколико се у Украјини попусти, може доћи до агресије ширих размјера. Јасно је да ће рат трајати, тешко је рећи до када. А рекао бих да је лопта у нашем дворишту, односно да смо јединствени по питању подршке, у сваком смислу, навео је министар одбране.

Истакао је да је најважнији је наставак подршке – да се настави политичка, финансијскаи и хуманитарна подршка.

Важно је и јачање војних капацитета, јер тиме би се послала порука Русији да би ширење агресије могло да је кошта, казао је између осталог Краповић.

Наводи и да је регион другачије орјентисан, те да један број земаља не прати спољњу политику, осим у дијелу придруживања Европској унији, као што је Србија.

Такав приступ је био и предуго толерисан од стране западног сијета. Само ако смо сви исто орјентисани може доћи до трајне стабилности на Западном Блкану и у Европи, закључио је Краповић.

Подијели на друштвеним мрежама

Слични чланци

ДАРКО МЛАДИЋ: Мој отац је лоше, непокретан је и само лежи!

ЦРНА ГОРА И СРЕБРЕНИЦА ( “РТРС”): Самоубиство са продуженим трајањем!

МОНАРХИЈА: Црква и Круна заједно!

Друштвене мреже

Најчитанији чланци

aleksandar-vucic-8-670x447

ШТА СЕ ИЗА БРДА ВАЉА, ОПЕТ ОДЛОЖЕНА СЈЕДНИЦА УН О СРЕБРЕНИЦИ: Монтенегрини да се спреме, у Котор стиже окупатор (Александар Вучић)!

slavisa-curovic-21

СЛАВИША ЧУРОВИЋ, ГЛУМАЦ И СРБИН: Све се мијења, али не и Министартво културе – око министра све ДПС кадар!

Draza-Mihailovic-767x600

ФИЛМ: Како су Срби изгубили рат – комунисти умјесто четника постали српски владари!

milan-knezevic-620x327

МИЛАН КНЕЖЕВИЋ УПОЗОРАВА: Гласањем за Резолуцију о Сребреници Црна Гора прихвата да је држава геноцидне прошлости и против ње БИХ може поднијети тужбу, резолуција оптужује народе и државе, а не појединце!

Boka

МАЛО ПОЗНАТО, БОКЕЉИ ТОКОМ ДРУГОГ СВЈЕТСКОГ РАТА У БЕОГРАДУ: Бока Которска природна излазна лука Србије!