Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Покренута петиција за легализацију марихуане у ЦГ!

Група грађана покренула је петицију за легализацију марихуане у медицинске и рекреативне сврхе у Црној Гори. До сада је потпис оставило 500 грађана, а како је објашњено на сајту петиције, потребно је 20.000 потписа како би иницијатива била упућена Министарству здравља и Министарству пољопривреде, што би, како се наводи, резултирало разматрањем предлога закона о легализацији марихуане.

Бенефити које видимо као посљедице легализације марихуане су: смањене стопе криминала, смањење броја корисника марихуане и конзумената тежих опојних средстава, проширење туристичке сезоне у Црној Гори на 365 дана годишње, лијечење малигних болести природним супстанцама, употреба индустријске конопље у сврхе текстилне индустрије, прилив новчаних средстава из региона и цијеле ЕУ, повећање животног стандарда грађана, отварање великог броја радних мјеста у свим секторима производње и продаје супстанце и стављање дистрибуције марухуане у легалне токове и убирање пореза од исте, стоји у образложењу петиције.

Како је објашњено, уколико се ова петиција спроведе у дјело, марихуана која би се продавала на тржишту би прошла детаљну контролу квалитета, била би доступна само старијима од 18 година, “а њене импликације на црногорску економију би дале стварне и опипљиве резултате”.

Како би ова акција доспјела до већег броја људи, отворена је и Фејсбук група “Легализација марихуане у Црној Гори”.

Подијели на друштвеним мрежама

Слични чланци

МАЛО ПОЗНАТО, БОКЕЉИ ТОКОМ ДРУГОГ СВЈЕТСКОГ РАТА У БЕОГРАДУ: Бока Которска природна излазна лука Србије!

СА ТРИБИНЕ О “СРБИМА И РЕГИОНАЛНОЈ СТАБИЛНОСТИ”: Резолуција о Сребреници је опасна за Србе, дјеца ће учити да смо починили геноцид!

ПИСМО НАРОДУ: Прекор многим Србима!

Друштвене мреже

Најчитанији чланци

александар1

ВАСКРШЊА ЧЕСТИТКА ПРЕСТОЛОНАСЛЕДНИКА АЛЕКСАНДРА: Суштина наше вјере је искрена љубав!

пјешивци

СВЕЧАНО У ПЈЕШИВЦИМА: Побједа живота над смрти!

povelja1

ПРИЗНАЊЕ ЗА “СРПСКУ24”: Равногорски покрет додијелио посебну повељу порталу за допринос афирмацији монархије и традиције ЈВуО!

maida

БОЉЕ БИТИ БОШЊАК НЕГО СРБИН, ВЕСНУ БРАТИЋ ГРАЂАНИСТИ ЧЕРЕЧИЛИ ПО МЕДИЈИМА КАДА ЈЕ РЕКЛА ДА ЈЕ СРПКИЊА: Маиду као Бошњакину приказују за примјер како треба подржати Резолуцију о Сребреници!

nebojša

НЕБОЈША МЕДОЈЕВИЋ: Милојко Спајић забија нож у леђа Србији, Србима и СПЦ-у!