Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Београд: Протест против “Мирдите”!

У 18 сати у Београду отворен је фестивал “Мирдита, добар дан”, али и протест против ове манифестације. Јаке полицијске снаге су блокирале раскрснице код Центра за културну деконтаминацију. Албански учесници са Косова дошли су под полицијском пратњом. На протесту су присутни и припадници Народних патрола, чланови Заветника, али и бројни грађани, који се противе овом догађају.

Блокиране су и околне улице, али је за сада све мирно, без инцидената. На углу Бирчанинове и Краља Милутина кордон полиције зауставио групу демонстраната. Они стоје и певају песме посвећвне Косову. Носе заставе Србије и Заветника. На друштвеним мрежама претходно су осванули позиви на протест против фестивала “Мирдита, добар дан”, а улаз у Центар за културну деконтаминацију, где ће фестивал бити одржан, облепљен је плакатима и поруком “Мирдита, лаку ноћ”.

Код Центра за културну деконтаминацију присутни су и Борко Стефановић и Бранко Миљуш из Странке слободе и правде.

Из Иницијативе младих за људска права, који су и један од организатора фестивала “Мирдита, добар дан”, истичу да је порука фестивала да се шири мир и помирење између српског и косовског друштва, а не насиље, мржња и раздвајање.

Извор: Србининфо

Подијели на друштвеним мрежама

Слични чланци

ПОНИЖАВАЈУЋЕ: ПЕС се договара са Хрватском око Јасеновца, за Сребреницу нијесу звали Београд!

ЦРКВА, СРБИЈА И СРПСКА: Никада нећемо прихватити независно Косово!

ВЛАДАЈУЋА ВЕЋИНА ПРЕДЛОЖИЛА: Текст Резолуције о Јасеновцу!

Друштвене мреже

Најчитанији чланци

srebr

ВУК КОВАЧЕВИЋ: Имају и Срби мајке Сребренице!

aleksandar-vucic-8-670x447

ШТА САД, МОНТЕНЕГРИНИ ОЧЕКИВАЛИ ПРЕТЊЕ ОД АЛЕКСАНДРА ВУЧИЋА: Предсједник Србије сааопштио да нема шта да саопшти Црној Гори!

mandic-6

АНДРИЈА МАНДИЋ ИЗ ДОЊЕ ГРАДИНЕ: Учинићемо све да се не подржи Резолуција о Сребреници и да се ДПС не врати на власт!

igre

УЛЦИЊ: Одржане васкршње игре!

porfirije-banja-luka

ПАТРИЈАРХА ПОРФИРИЈА СПРИЈЕЧИЛИ ДА ДОЂЕ НА КОСМЕТ, ЦРКВА ПОРУЧИЛА: Нећемо оставити свој народ, забрана слика прогона Срба и цркве!