Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Руси у априлу не раде

Руски предсједник Владимир Путин саопштио је у обраћању нацији да ће цијели април бити нерадан због ситуације са корона вирусом.

Донио сам одлуку да продужим режим нерадих дана до краја мјесеца, закључно са 30. априлом. Наглашавам са редовним платама радника, казао је Путин.

Органи власти, болнице, апотеке и продавнице ће наставити са радом и у наредном периоду. Путин је додао да љекари држе одбрану од офанзиве епидемије корона вируса.

Наша држава је велика и различита је густина насељености. Постоје субјекти Федерације гдје је корона вецћ створила озбиљну пријетњу за људе, као на примјер, у Москви, гдје још нијесмо успјели да преокренемо ситуацију, без обзира на предузете мјере федералних и градских власти, рекао је Путин.

Врхунац епидемије у Русији и свијету, још није прошао. Путин је рекао да ће ригорозне мјере у регионима зависити од епидемиолошке ситуације. Путин је навео да је нерадна недјеља показала да схватање озбиљности ситуације помаже да се смање ризици. Он је позвао грађане да пажљиво прате захтјеве власти и препоруке љекара.

У наредном периоду, према ријечима Путина, треба сачувати и радна мјеста и приходе грађана.

-Реализујући мјере за борбу против епидемије, не смијемо да заборавимо да је исто тако важно сачувати радна мјеста и приходе грађана. То је заједнички приоритет Владе, региона и бизниса, закључио је Путин.

Подијели на друштвеним мрежама

Слични чланци

ЦЕТИЊЕ: Сарадња Музеја и Богословије!

ПОЕЗИЈА: Прије 126 година рођена Десанка Максимовић!

СЛАВИША ЧУРОВИЋ, ГЛУМАЦ И СРБИН: Све се мијења, али не и Министартво културе – око министра све ДПС кадар!

Друштвене мреже

Најчитанији чланци

кравћенко

ИНТЕРВЈУ, АЛЕКСАНДАР АЛЕКСАНДРОВИЋ КРАВЋЕНКО, КОЗАК: Царска Русија је трајала 1000 година, јер јој је темељ било православље!

aleksandar-vucic-8-670x447

ШТА СЕ ИЗА БРДА ВАЉА, ОПЕТ ОДЛОЖЕНА СЈЕДНИЦА УН О СРЕБРЕНИЦИ: Монтенегрини да се спреме, у Котор стиже окупатор (Александар Вучић)!

Draza-Mihailovic-767x600

ФИЛМ: Како су Срби изгубили рат – комунисти умјесто четника постали српски владари!

milan-knezevic-620x327

МИЛАН КНЕЖЕВИЋ УПОЗОРАВА: Гласањем за Резолуцију о Сребреници Црна Гора прихвата да је држава геноцидне прошлости и против ње БИХ може поднијети тужбу, резолуција оптужује народе и државе, а не појединце!

ивица

ИВИЦА ДАЧИЋ: Срамно да Црна Гора гласа за резолуцију о Сребреници!