Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Затвори спремни: Ко се шета ноћу може на робију од 12 мјесеци!

Свако ко прекрши било коју мјеру из наредбе коју је донијело Национално координационо тијело за заразне болести одговараћа због кршења члана 287 закона, па и када се ради о кршењу ограничења кретања. За основни облик кршења овог члана без тешких последица, предвиђена је новчана казна или затворска казна до једне године, појаснили су из тужилаштва.

Уколико су наступиле теже последице, предвиђена је затворска казна до осам година, а уколико дође до смртног исхода и до 12 година робије.

Из тужилаштва подсјећају да се особе које крше мјере лишавају слободе и шаљу у истражни притвор до 30 дана.

Ови случајеви се рјешавају по хитним поступцима, осим ако се ради о кршењу самоизолације. У том случају, починитељи су шаљу у карантин, а полиција подноси кривичну пријавуу редовном поступку.

Због кршења наредбе о забрани изласка, никшићка полиција је синоћ процесуирала четири особе, док је у Подгорици због тога процесуирано осам особа, а у Херцег Новом и Колашину по двије.

Подијели на друштвеним мрежама

Слични чланци

ЦРНА ГОРА И СРЕБРЕНИЦА ( “РТРС”): Самоубиство са продуженим трајањем!

ЗАЛУДНО НАДАЊЕ, МИЛАН КНЕЖЕВИЋ: И даље вјерујем да ће Спајић гласати против резолуције о Сребреници!

ШТА САД, МОНТЕНЕГРИНИ ОЧЕКИВАЛИ ПРЕТЊЕ ОД АЛЕКСАНДРА ВУЧИЋА: Предсједник Србије сааопштио да нема шта да саопшти Црној Гори!

Друштвене мреже

Најчитанији чланци

milan-knezevic-620x327

МИЛАН КНЕЖЕВИЋ УПОЗОРАВА: Гласањем за Резолуцију о Сребреници Црна Гора прихвата да је држава геноцидне прошлости и против ње БИХ може поднијети тужбу, резолуција оптужује народе и државе, а не појединце!

milan-knezevic-2

ЗАЛУДНО НАДАЊЕ, МИЛАН КНЕЖЕВИЋ: И даље вјерујем да ће Спајић гласати против резолуције о Сребреници!

krstewe

МОНАРХИЈА: Крштена принцеза Марија!

srebr

ВУК КОВАЧЕВИЋ: Имају и Срби мајке Сребренице!

Jasenovac-Foto-Milkica-Milojevic-Blic-1024x576

ХРВАТСКИ “МОРАЛ”, СА КИМЕ ЖИВИМО: Хтјели би да заборавимо Јасеновац, а дижу дреку када се у неком граду у Црној Гори именује улица по војнику који је био на Дубровачком ратишту!