Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Мјештани Тузи могу у дворишта уз поштовање дистанце, заражени добро, хране и љекова довољно!

Мјештани Тузи, којима је због ширења епидемије коронавируса у тој општини било наређено да не излазе из кућа, могу излазити у своја дворишта уз поштовање дистанце.

Након захтјева предсједника општине Ника Ђуљошаја надлежним органима да се дозволи грађанима излазак у своја дворишта, дозвољава се излазак највише два лица уз услов поштовања прописане дистанце између њих, објављено је на сајту Општине Тузи.

Ђељошај је раније данас затражио од Националног координационог тима за заразне болести да измијени одлуку о забрани изласка у двориште, како би грађани који имају стоку могли да наставе да се брину о њој.

Сви становници Тузи, који су заражени корона вирусом стабилног су здравственог стања, а већина њих је на кућном лијечењу, казао је љекар Дома здравља у Тузима др Халил Дуковић.

Он каже и да ситуацију олакшава чињеница да су заражени већином млађи људи, али како додаје и стрији који су заражени се добро осјећају.

Имамо неколико пацијената на Инфективној клиници и у КЦЦГ и они су задовољавајућег здравственог стања, каже Дуковић.

Наводи и да током карантина у Општини Тузи све функционише у најбољем могућем реду. Врши се расподјела хране и љекова, а како додаје, Дуковић, волонтери одрађују велики дио посла.

Огромна већина људи поштује препоруке и мјере, навео је Дуковић и свим грађанима поручио да остану дома.

 

Подијели на друштвеним мрежама

Слични чланци

ЦРНА ГОРА И СРЕБРЕНИЦА ( “РТРС”): Самоубиство са продуженим трајањем!

ЗАЛУДНО НАДАЊЕ, МИЛАН КНЕЖЕВИЋ: И даље вјерујем да ће Спајић гласати против резолуције о Сребреници!

ШТА САД, МОНТЕНЕГРИНИ ОЧЕКИВАЛИ ПРЕТЊЕ ОД АЛЕКСАНДРА ВУЧИЋА: Предсједник Србије сааопштио да нема шта да саопшти Црној Гори!

Друштвене мреже

Најчитанији чланци

milan-knezevic-620x327

МИЛАН КНЕЖЕВИЋ УПОЗОРАВА: Гласањем за Резолуцију о Сребреници Црна Гора прихвата да је држава геноцидне прошлости и против ње БИХ може поднијети тужбу, резолуција оптужује народе и државе, а не појединце!

milan-knezevic-2

ЗАЛУДНО НАДАЊЕ, МИЛАН КНЕЖЕВИЋ: И даље вјерујем да ће Спајић гласати против резолуције о Сребреници!

krstewe

МОНАРХИЈА: Крштена принцеза Марија!

srebr

ВУК КОВАЧЕВИЋ: Имају и Срби мајке Сребренице!

Jasenovac-Foto-Milkica-Milojevic-Blic-1024x576

ХРВАТСКИ “МОРАЛ”, СА КИМЕ ЖИВИМО: Хтјели би да заборавимо Јасеновац, а дижу дреку када се у неком граду у Црној Гори именује улица по војнику који је био на Дубровачком ратишту!