Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Црногорски МВП демантује Захарову и “Спутњик”: Руси кренули кући!

У Црној Гори се око руских држављана развила критична ситуација – црногорске власти не дају дозволу за њихов одлазак, изјавила је портпаролка Министарства спољних послова Русије Марија Захарова.

Сада је, заиста, критична ситуација у Црној Гори… Руски авио-превозници пружили су све могућности, пре свега авионе. Три лета већ су спремна. За лет су спремни одавно, а не данас, како би почели да одвозе руске држављане, рекла је Захарова за телевизију „Русија 24“, а што је пренио “Спутњик”.

Међутим, Захарову су демантивали представници МВП Црне Горе. Они кажу да су Руси из Црне Гире већ на путу кући.

Надлежни органи Црне Горе и Руске Федерације договорили су враћање једног броја руских држављана у Москву, односно, наших држављана из Русије у Црну Гору, саопштено је из Министарства вањских послова Црне Горе.

Како додају из тог владиног ресора, сви услови створени су у интензивним контактима надлежних органа двије земље а који су остварени у посљедња 24 сата.

У најкраћем могућем времену, уз не мало проблема и изазова са којима смо се суочавали, прикупљене су све потребне информације и спискови држављана обје земље, завршене све процедуре и створени услови за безбједну реализацију овог трансфера у наредним данима, наводи се у саопштењу.

ИЗ МВП-а наглашавају веома добру и професионалну сарадњу са Амбасадом Русије у Подгорици.

Информације које су се овим поводом појавиле у РИА, Спутњику и другим сличним гласилима само су тужна илустрација како се и најделикатнија хуманитарна криза са глобалним посљедицама може претворити у јефтину политичку пропаганду, па то овог пута нећемо даље коментарисати, казали су из МВП-а.

Нешто раније “Спутњик” је објавио информацију да  упркос свим документима, „још увек нема дозволе од Црне Горе за обављање летова за руске држављане.

Црна Гора повезује издавање дозволе руској страни за евакуацију својих држављана на територију Русије, са тиме да Руска Федерација преузме одговорност и за држављане Црне Горе који се налазе на територији Русије. И да их својим снагама превезе на територију Црне Горе, објаснила је портпаролка Министарства спољних послова Русије.

“Спутњик” пише да су власти Црне Горе затвориле у уторак границе и укинуле ваздушни саобраћај због пандемије коронавируса у свету. Сада је за лет из земље потребна дозвола. Међутим, како су саопштиле компаније „Победа“, „Аерофлот“ и „С7“, Подгорица им не дозвољава да евакуишу држављане Русије. У земљи је остало више од хиљаду грађана Русије.

 

 

Подијели на друштвеним мрежама

Слични чланци

МОНАРХИЈА: Крштена принцеза Марија!

“ДУЧИЋЕВ ДАН” У НОВОМ САДУ И ДАНИ ИНДИЈСКЕ КУЛТУРЕ У БЕОГРАДУ: Изложба др Татјане Бурзановић из Подгорице – на путу Јована Дучића и Рабиндраната Тагореа!

ЦЕТИЊСКА БОГОСЛОВИЈА: Стигла књига из 1892. године и обновљена ђачка дружина “Владика Његош”!

Друштвене мреже

Најчитанији чланци

povelja1

ПРИЗНАЊЕ ЗА “СРПСКУ24”: Равногорски покрет додијелио посебну повељу порталу за допринос афирмацији монархије и традиције ЈВуО!

nebojša

НЕБОЈША МЕДОЈЕВИЋ: Милојко Спајић забија нож у леђа Србији, Србима и СПЦ-у!

глосариј

ЗАБРИНУТИ ЧИТАЛАЦ, КОРУПЦИЈА ИЛИ БРИГА О ГРАЂАНИМА: Нови министар здравља бира само кадрове одане власницима “Глосарија”!

дуско

ДУШКО КНЕЖЕВИЋ: Пацови на плафону, тражим сусрет са митрополитом и собу са Милом Божовићем!

JELICA2

ПРОФ. ДР ЈЕЛИЦА СТОЈАНОВИЋ: Српски писци да провјере како су уписани у базу података националне библиотеке, могуће је да умјесто српском припадају црногорском језику!