Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Коља Љуљђурај, католик и Албанац: Не дирајте вјеру православну!

Коља Љуљђурај, предсједник ОО СНП Тузи, саопштио је да је ” ова власт, која нам је за вратом пуних 30 година, поново нашла начин да завади браћу и да по оној народној „влада“, јер другачије не умије”.

И то увијек на исти начин. Дирне у оно што је у нашој кући најосјетљивије – међувјерски склад који његујемо од како постојимо и због чега и функционишемо оволико дуго. Дирнули су сад у најбројнију вјеру кријући се иза права и правде које у Закону о слободи вјероисповијести какав су донијели нема ни у назнакама. Ја сам католик, Албанац, а прије свега грађанин Црне Горе који са својом браћом и сестрама живи у миру и слози годинама. Зато и јесам члан Социјалистичке народне партије Црне Горе која његује међувјерску толеранцију од свог настанка. То ми је остало од предака, тако сам ја научио, а тако и своју дјецу васпитавам, додаје у саопштењу Љуљђурај.

Он наводи да су “мир, слога и толеранција стуб једног друштва које треба да градимо сви заједно како би заиста били лидер у региону, како рече премијер Марковић. А управо премијер, предсједник и остала владајућа елита чине да и даље будемо примјер неслоге, немира, владавине силе. Зато су и донијели накарадни Закон о слободи вјероисповијести, скрпили га на брзину и усвојили силом на срамоту, у инат миру и слози”.

Љуљђурај објашњава да није могао остати нијем пред свим овим, те да је морао морао дићи свој глас против “однарођене власти која већ три деценије влада демонстрирајући силу и моћ јер другачије не умију”.

Каже да су “под окриљем овог насиља, протурили преко посланика већине спорни Закон о раду, усвојили буџет за прошлу годину са свим својим манама и недостацима, прогурали „испод жита“ буџет за ову годину, са новим задужењима од којих ће грцати наша покољења “, наводи се у саопштењу.

-Господо из власти, прозрели смо ваше зле намјере. Оставите се идентитетских питања сада у овом моменту када нам народ једва саставља крај с крајем, када нам одлазе млади људи јер им овдје није добро. Знате да је овај народ достојанствен и свој и да неће допустити да му у вјеру дирате. Знам их, са њима сам живио увијек у слози, дјелили смо и задњу кору хлеба. Али знам и да своју вјеру и светиње не дају. Зато повуците закон који сте на силу усвојили јер нам то свима заједно ништа добро донијети неће, закључује Коље Љуљђураја.

Подијели на друштвеним мрежама

Слични чланци

ПОНИЖАВАЈУЋЕ: ПЕС се договара са Хрватском око Јасеновца, за Сребреницу нијесу звали Београд!

ЦРКВА, СРБИЈА И СРПСКА: Никада нећемо прихватити независно Косово!

ВЛАДАЈУЋА ВЕЋИНА ПРЕДЛОЖИЛА: Текст Резолуције о Јасеновцу!

Друштвене мреже

Најчитанији чланци

srebr

ВУК КОВАЧЕВИЋ: Имају и Срби мајке Сребренице!

mandic-6

АНДРИЈА МАНДИЋ ИЗ ДОЊЕ ГРАДИНЕ: Учинићемо све да се не подржи Резолуција о Сребреници и да се ДПС не врати на власт!

aleksandar-vucic-8-670x447

ШТА САД, МОНТЕНЕГРИНИ ОЧЕКИВАЛИ ПРЕТЊЕ ОД АЛЕКСАНДРА ВУЧИЋА: Предсједник Србије сааопштио да нема шта да саопшти Црној Гори!

dobrila

ДОБРИЛА КУКОЉ, ПРЕЖИВЈЕЛИ ЛОГОРАШ ЈАСЕНОВЦА: Доња Градина – највећи град мртвих!

igre

УЛЦИЊ: Одржане васкршње игре!