Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Српска слави Српску: Бићемо једно са Србијом!

Српски члан Председништва Босне и Херцеговине Милорад Додик поручио је да “нико не може да заустави интеграцију Републике Српске и Србије”. Он је говорећи на академији поводом Дана Републике Српске рекао да ће Срби наставити даље да живе и да развијају Српску.

-Ми не смијемо да бјежимо од наше интеграције са Србијом, ту ствар нико не може да заустави. Могу да се љуте колико хоће. Интегрисати се са Србијом значи не само духовно бити интегрисан. То је наша жеља и имамо право на наше самоопредељење. Доћи ће вријеме када ћемо имати то право. Ми хоћемо мир на овим просторима, рекао је Додик.

Истакао је да је Република Српска довољно велика и широка да у њој слободно живи свако ко жели да живи и неће бити оспорен ничим. Додик је рекао да једини који су желели Српску су “Срби који живе на овим просторима, Србија и пријатељска Русија”.

Српски члан Председништва БиХ је рекао да су Срби страдалнички и изнад свега поштен народ, који је у прошлом веку изгубио готово половину свог становништа.

Српски народ не може бити лош и има право на своју слободу и своју интеграцију, закључио је Додик.

Раније данас на Тргу Крајине у Бањалуци одржан је свечани дефиле поводом Дана Републике Српске. Дефилеу је присуствовао велики број грађана из цијеле Републике Српске.

Предсједница Републике Српске (Фото: РТРС)

Свечаном дефилеу присуствовали су предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић, српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик и премијерка Србије Ана Брнабић.

У дворни “Борик” одржана је свечана академија.

Ово је наш дан славља, ово је Дан Републике Српске, рекао је српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик на Свечаној академији поводом Дана Републике.

https://youtu.be/dMaM53jCRj4

Колико је љубави унесено у ових 28 година да Српска буде прави синоним за слободу. Стотинама годинама уназад многе генерације сањале су своју државу, слободу. Тамо гдје је нисмо имали, доживјели смо прогоне, покоље. Питам се кад видим кроз шта смо све прошли, како нас уопште има, како живимо. Увијек смо имали тежњу за слободом, постали смо чињеница на политичкој карти свијета – истакао је Додик.

Нагласио је да Република Српске има своју територију, институције власти, које демократски бира, и има народ који вјерује тим институцијама.

https://www.facebook.com/rtrs.vijesti/videos/736189780238528/

Подијели на друштвеним мрежама

Слични чланци

МИЛАН КНЕЖЕВИЋ: Што се “Вијести” буне, па Шумадинац ће добити црногорскои држављанство!

БРАЋИ МУСЛИМАНИМА И АЛБАНЦИМА: Смета им споменик митрополиту Амфилохију у Беранама, кажу да нарушава међувјерски склад!

РАСПЛЕТ: Тамара Вујовић поништила рјешење о забрани подизања споменика митрополиту Амфилохију, извинила се Митрополији и грађанима!

Друштвене мреже

Најчитанији чланци

Zoran Drekalovic

МОНТЕНЕГРИНСКИ “ПИНКОВЦИ”: Антисрпски по Србији, вуци сити, овце преварене!

mini1

ГРАЂАНСКИ РАТ МЕЂУ СРБИМА: Предлог Александра Шапића за споменик Дражи Михаиловићу у Београду дигао на ноге србијанске неокомунисте, у Црној Гори Павле Ђуришић на чекању, Тито на обали Мораче!

ner9

ДИКТАТУРА ПРОЛЕТЕРИЈАТА: Кад се ДПС у Подгорицу врати, мало морген!

amfilohije-radovic-reuters-326563

БРАЋИ МУСЛИМАНИМА И АЛБАНЦИМА: Смета им споменик митрополиту Амфилохију у Беранама, кажу да нарушава међувјерски склад!

giska

СЈЕЋАЊЕ: Ђорђе Божовић – Гишка!