Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Дипломатија: Амбасадор Србије одбио да прими протестну ноту Црне Горе

Амбасадор Србије у Подгорици, Владимир Божовић, позван је данас на разговор у Министарство вањских послова у циљу уручења протестне ноте поводом недавних дешавања испред просторија Амбасаде Црне Горе у Београду и синоћњег покушаја паљења црногорске заставе. Он је одбио да прими протестну ноту, саопштено је из МВП-а.

Генерални секретар Миодраг Канкараш уложио је протест Министарства вањских послова Црне Горе, најоштрије осуђујући вишеструке покушаје паљења црногорске заставе и насртаја на просторије амбасаде, при чему су, како се наводи, изостале реакције државних званичника Републике Србије.

Појединим иступима јавних личности у претходном периоду доводи се у опасност безбједност наших дипломата, нагласио је Канкараш, изразивши очекивање да ће званични Београд одмах реаговати у складу са Бечком конвенцијом о дипломатским односима у циљу обезбјеђења неповредивости просторија Амбасаде Црне Горе у Србији, као и неповредивости државног знамења Црне Горе, рекао је Канкараш.

Амбасадор Божовић је, како је саопштено из МВП-а, осудио поменути чин као непримјерен, наглашавајући да он ни у ком случају не одражава званичан став ни државе Србије нити њених грађана.

-Република Србија осуђује гађање и покушај спаљивања црногорске заставе, што ће данас званично саопштити и Министарство спољних послова, рекао је амбасадор, пренијевши „жаљење министра спољних послова Републике Србије Ивице Дачића због наведеног акта“.

Такође, истакао је да се у комуникацији са србијанским министром унутрашњих послова Небојшом Стефановићем предузимају све мјере у циљу заштите просторија и особља Амбасаде Црне Горе. Он је, изразивши поштовање према Црној Гори као сусједу, независној и самосталној држави, истакао да се Србија не жели мијешати у унутрашње ствари Црне Горе.

 

Подијели на друштвеним мрежама

Слични чланци

ОДВРАТНИ ДПС, ИВАН ВУКОВИЋ: Важнији му Хрвати од Срба!

УКОЛИКО ВЛАДА ГЛАСА ЗА РЕЗОЛУЦИЈУ О СРЕБРЕНИЦИ: Десетак српских организација организоваће протесте и блокаду улица!

НЕБОЈША МЕДОЈЕВИЋ: Пакт са Милом је пакт са ђаволом!

Друштвене мреже

Најчитанији чланци

mladić

ДАРКО МЛАДИЋ: Мој отац је лоше, непокретан је и само лежи!

Grad_zenica_panorama

ГЕНОЦИДНИ ПОДАЦИ, ОДБОР ЗА ЗАШТИТУ СРБА У БИХ: У Зеници живјело 24.500 Срба, а сада око 1.000!

un

СРПСКИ СТАВ: Резолуције против суверених и одлучних!

porfirije-banja-luka

ПАТРИЈАРХА ПОРФИРИЈА СПРИЈЕЧИЛИ ДА ДОЂЕ НА КОСМЕТ, ЦРКВА ПОРУЧИЛА: Нећемо оставити свој народ, забрана слика прогона Срба и цркве!

vasilije

БРАНКА ЗЕЧЕВИЋ: Света Ана-Анастасија!