Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

ГОЈКО ПЕРОВИЋ: Ништа необично у скупштинском пријему митрополита Јоаникија!

Протојереј ставрофор отац Гојко Перовић казао је гостујући у емисији Аплус да уопште није проблематичан сусрет предсједника Скупштине Андрије Мандића и митрополита црногорско приморског Јоаникија.

Морам да се запитам шта је проблематично у овом примјеру. Први бих дигао глас кад би се тамо довео неки пропис да предсједник Скупштине мора да пољуби руку митрополиту. То не би било у реду. Али ако предсједник Скупштине позове поглавара Митрополије у госте, ја ту не видим проблем – казао је отац Гојко.

Посебно му је интересантно како глас против тога дижу партије чији су лидери у истој тој Скупштини говорили „Тако ми Бог помогао“ и крстили се.

Оно што је битно за мултиетничку Црну Гору је да не постоје прописи који би некога приморавали да зове митрополита у госте ни да љуби руку, а ако предсједник Парламента тако жели да покаже своју религиозност и вјерску припадност – мислим да је то више у домену укуса, посебно ако знамо да рјечником политичког свијета идемо у Европу. Цијели стадион, по томе, на Вемблију пјева Боже чувај Краљицу – казао је Перовић алудирајући на религиозност англиканске Цркве и њихове традиције.

Ако идемо ка тим стандарима, тврди он, онда не види опасност ако Предсједник Скупштине цјелива руку митрополита Јоаникија.

извор: дан

Подијели на друштвеним мрежама

Слични чланци

БАЊА ЛУКА ПРОСЛАВИЛА КРСНУ СЛАВУ: Спасовдан – празник љубави и наде!

“ГЛАС ХОЛМИЈЕ” ПРИПРЕМИО ВРИЈЕДНА ПРИЗНАЊА: Награде припале проф. др Вучићу Дашићу, Неди Ђукић-Боројевић, Видаку Масловарићу и Ивану Милошевићу!

ТРАГИКОМЕДИЈА ИЛИ ШПИЈУНИ СУ МЕЂУ НАМА, МИЛАН КНЕЖЕВИЋ: Шверцери цигарета под пратњом АНБ-а и уз помоћ појединих свештеника састављали владу у Острогу!

Друштвене мреже

Најчитанији чланци

glas65

“ГЛАС ХОЛМИЈЕ” ПРИПРЕМИО ВРИЈЕДНА ПРИЗНАЊА: Награде припале проф. др Вучићу Дашићу, Неди Ђукић-Боројевић, Видаку Масловарићу и Ивану Милошевићу!

grahovac

КОД ЦРКВЕ СВЕТOГ СПАСА: Обиљежавање 166 година битке на Граховцу!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

ПРАВОСЛАВЉЕ У УКРАЈИНИ: Мученици вјере својих предака!

Slobodan-Vladušić

ПРОФ.ДР СЛОБОДАН ВЛАДУШИЋ: На Западу књижевност је изгубила аутономију, више се вреднује њена идеолошка функција!

dpsklub

КО НАПРАВИ ОВАЈ ДПС: Све им српско смета, реже на сабор, двојно држављанство, Мандића, Вучића, Додика, виде вељенационализам само код Срба!