Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

ГОЈКО ПЕРОВИЋ: Ништа необично у скупштинском пријему митрополита Јоаникија!

Протојереј ставрофор отац Гојко Перовић казао је гостујући у емисији Аплус да уопште није проблематичан сусрет предсједника Скупштине Андрије Мандића и митрополита црногорско приморског Јоаникија.

Морам да се запитам шта је проблематично у овом примјеру. Први бих дигао глас кад би се тамо довео неки пропис да предсједник Скупштине мора да пољуби руку митрополиту. То не би било у реду. Али ако предсједник Скупштине позове поглавара Митрополије у госте, ја ту не видим проблем – казао је отац Гојко.

Посебно му је интересантно како глас против тога дижу партије чији су лидери у истој тој Скупштини говорили „Тако ми Бог помогао“ и крстили се.

Оно што је битно за мултиетничку Црну Гору је да не постоје прописи који би некога приморавали да зове митрополита у госте ни да љуби руку, а ако предсједник Парламента тако жели да покаже своју религиозност и вјерску припадност – мислим да је то више у домену укуса, посебно ако знамо да рјечником политичког свијета идемо у Европу. Цијели стадион, по томе, на Вемблију пјева Боже чувај Краљицу – казао је Перовић алудирајући на религиозност англиканске Цркве и њихове традиције.

Ако идемо ка тим стандарима, тврди он, онда не види опасност ако Предсједник Скупштине цјелива руку митрополита Јоаникија.

извор: дан

Подијели на друштвеним мрежама

Слични чланци

УН И У ЛИЦЕ, АЛЕКСАНДАР ВУЧИЋ: Албанци спроводе правно и физичко насиље над Србима!

НАКОН ВАШИНГТОНА: Четнички филм “Хероји Халијарда” вечерас се приказује у Москви!

СПРДЊА У РТЦГ-У: Борис Раонић три године незаконито директор!

Друштвене мреже

Најчитанији чланци

ко2

КОНФЕРЕНЦИЈА СРПСКИХ НАЦИОНАЛНИХ ОРГАНИЗАЦИЈА У ПОДГОРИЦИ: Подршка Србији и Српској за очување јединства српскога народа!

Скадар - древна тврђава Розафа

ЗАПИС, ТИХОМИР БУРЗАНОВИЋ: Скадар – вјечни српски град!

Milos-Nikolic-DPS

ШТО ГА БРАНИ, КАДА ГА НЕ ОДБРАНИ, МИЛОШ НИКОЛИЋ КУКА: Свете нам се, прогоне, а ми невини, наше пријаве нико не зарезује!

иван1

ИВАН ВУКОВИЋ У ЕКСТАЗИ: Сања Путина, Вучића и Мандића!

мАКЕДОНИЈА2

ИВАН СТОИЉКОВИЋ: У Македонији Албанци владају и народ не питају!