Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

ЈЕЛЕНА ПЕРОВИЋ, ЖЕНСКИ МИЛО: СДТ ми се свети!

Директорица Агенције за спречавање корупције (АСК) Јелена Перовић казала је да сматра да је ухапшена јер је институција на чијем је челу у свом раду имала одређене поступке о раду Специјалног државног тужилаштва (СДТ).

Она је за Е ТВ рекла да је знала да ће бити ухапшена након што је та институција “утврдила неправилности у раду једног јавног фунционера”.

Очекивала сам да ће хапшење да буде, односно претреси, преметачина и праћење још и у децембру мјесецу. Све то има везе са покренутим поступцима у АСК-у и о неправилностима које смо утврдили у задње три године, а посебно у задњих годину дана када је ријеч о Специјалном државном тужилаштву. Тако да су то ствари које никако не одговарају и то што они раде далеко је од демократског пута Црне Горе и уопште да наши грађани могу да се осјећају заштићено, рекла је Перовић.

Она је додала и да мисли “да је велики проблем да се поступа на овај начин јер сваки грађанин је у проблему и сваки грађанин може доћи у моју ситуацију”. Перовић је казала и да су одређени поступци о раду СДТ-а које је покренуо АСК били медијски пропраћени, а да неки нијесу.

По мом мишљењу главни и основни разлог за моје хапшење је да смо утврдили да је главни специјални тужилац незаконито одузимао предмете који су били политички-друштвено битни у том тренутку владајућој већини од изабраних специјалних тужиоца и додјељивао их је тужиоцима које је сам тражио да се упуте у Специјално државно тужилаштво. Закон јасно прописује кад се било који предмет од специљалног тужиоца може изузети, набројани су разлози кад се предмет може одузети специјалном тужиоцу, да се мора донијети одлука о одузимању предмета… Сви предмети који су били политички битни политичкој већини они су одузети од специјалних тужиоца и дати тужиоцима који су били малтене без искуства у тужилачком смислу. То је по закону разлог за разрјешење главног специјалног тужиоца, односно сваког руководиоца који учини такву повреду, рекла је Перовић.

Подијели на друштвеним мрежама

Слични чланци

МАРИНА БУЛАТОВИЋ: Моја велика православна српска „геноцидна“ фамилија!

“ПРВА ТВ”, РЕЗОЛУЦИЈА И ПРАВОСЛАВНО ПОМИРЕЊЕ: Нема мира без рехабилитације црногорских четника, Јаков за сада ћути о томе!

ПАТРИЈАРХ ПОРФИРИЈЕ: Подижемо глас против историјског ревизионизма и Резолуције о Сребреници!

Друштвене мреже

Најчитанији чланци

broz2

ЗАШТО СЕ СВЕ ОВО СРБИМА ДЕШАВА: Долази Јованка да опали Титу шамарчину!

moskvaigor

МОСКВА: Приказан филм Игора Дамјановића “Крај неоколонијализма – Централноафричка Република”!

spajic-3

ПОНИЖАВАЈУЋЕ: ПЕС се договара са Хрватском око Јасеновца, за Сребреницу нијесу звали Београд!

nenad-jezdic-knjiga-o-milutinu

ШТА НАМ РАДЕ АЛБАНЦИ, ПОСЛИЈЕ ПАТРИЈАРХА, УЛАЗАК НА КИМ ЗАБРАЊЕН И НЕНАДУ ЈЕЗДИЋУ: Требало да гостује са представом “Књига о Милутину”, екипа “Звездара театра” враћена са границе са Косметом!

katnić

ОДЛУКА: Катнић у притвору још два мјесеца!