Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

ФАЦЕ ДПС-А, АНДРИЈА НИКОЛИЋ: О отимању за фотеље причају они који су 30 година били у њима, Јаков да преломи у мозгу!

Тешко да ће међународна заједница убудуће моћи да говори о стабилној влади, већ прије о формирању нове, демократске и стабилне владе, која ће имати пуни легитимитет, казао је за Побједу Андрија Николић, предсједник Клуба посланика Демократска партија социјалиста (ДПС) и члан Предсједништва те опозиционе партије.

Како истиче, то је само једна од пет кључних порука недавних ванредних локалних избора у главном граду. Међу остале четири су, додаје, чињеница да „популистичка и интересна коалиција Милојка Спајића, Алексе Бечића, Андрије Мандића и Милана Кнежевића је убједљиво поражена“, те да конституенти Владе са двотрећинском већином у Скупштини нијесу успјели да пребаце 45 одсто подршке. Подсјећа да је за ДПС гласао практично сваки трећи грађанин који је изашао на изборе, али и да је та опозициона странка на посљедњих пет општинских избора освојила 53 мандата, док су ПЕС и Демократе добили само 38.

-Уколико се вратимо ономе што зовемо азбука демократије, нема никакве дилеме: грађани Подгорице су гласали да ДПС и Нермин Абдић узму активно учешће у руковођењу Подгорицом, сматра он.

Каже и да су грађани актуелној власти поручили како „овако више не може“.

Отимање плијена и десант на фотеље не представљају политичко понашање које су својевремено подржали. Поручили су им и да не желе да буду предмет обмана и лажних популистичких обећања, којима се потцјењује њихова интелигенција. Такав метод убјеђивања иритира и ствара инат код бирача, а они су им рекли што мисле о тим понижавајућим методама покушаја манипулације, додаје Николић.

Сматра да би пријавама које су стигле у Агенцију за спречавање корупције (АСК) против предсједника државе Јакова Милатовића требало додати и оне против премијера и чланова Владе.

Они су водили најочигледнију функционерску кампању и обимно користили државне ресурсе да би са позиција власти утицали на изборни резултат, каже Николић.

 

Подијели на друштвеним мрежама

Слични чланци

БЈЕЛОПАВЛИЋИ ЧУВАЈУ ТРАДИЦИЈУ: У Даниловграду прослава Свете Текле, градске славе, литију предводио владика диоклијски Пајсије!

БРИОНИ У ТИВТУ, СКУП ДРЖАВНИКА ИЛИ ВЕЋ ВИЂЕНИ ЗАЛУДНИ ПОЛИТИЧКИ КАРАВАН: Вучић сјутра у Тивту, очекује се одговор Милу за пјесму “Јачи смо од Србије”!

ОД 9. ДО 16. ОКТОБРА У БЕРАНАМА: “Дани сјећања на српске јунаке и добровољце”!

Друштвене мреже

Најчитанији чланци

5-oktobar-2000

5. ОКТОБАР: Дан изгубљене наде!

mitrop

ГРЧКА МИТРОПОЛИЈА УПОЗОРАВА: Јога опасна, у супротности са хришћанским учењем!

nikolicccc

УДРУЖЕЊЕ БОРАЦА РАТОВА ОД 1990. ГОДИНЕ: Тражимо од ВДТ-а да измјени споразум са Хрватима о ратним злочинима, постојећи не води рачуна о војницима ЈНА страдалим у “Лори”!

kralj-petar-prvi-karadjordjevic-sp

ОД НОЖИЦЕ ДО ПОЛИЦЕ: Бројни знаменити Срби поријеклом ВАСОЈЕВИЋИ!

Visegrad-cetnici-u-kolu-1024x653

ИДЕОЛОГИЈА ПРЕЧА ОД ИСТИНЕ: Комунисти ни данас нијесу чули за Битку за Вишеград 5. октобра 1943. године, њемачки документи свједоче о борби четника против окупатора!