Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

СРПСКИ СКАДАР, КОНФЕРЕНЦИЈА: БИХ немогућа држава, Бошњаци да се одрекну тобожњег геноцида у Сребреници, у Мостару ускоро Српска кућа!

Дајемо пуну и безрезервну подршку институцијама Републике Србије и Републике Српске у напорима за очување мира, државне стабилности и јединства српског народа, поручено је данас из Скадра са наставка 18.Конференције Српске организације држава региона Западног Балкана. Са 18.Конференције је поручено и да је у овом тренутку највећа потреба српског народа очување мира, стабилности и помирење са свим другим народима и националним заједницама које живе на заједничком простору Западног Балкана.
Оцијењено је и да би се сачувала цјелина српског народа, његови коријени и наш историјски простор, неопходно је јединство око стратешких циљева његове самобитности што једино може извести Србе на прави пут. Посебно је наглаешено да у овом трнутку српски народ нема амбицију за регионалном доминацијом по било ком основу.
Предсједник “Избор је наш” Дане Чанковић позаво је бошњачки народ у БиХ да се одрекну формулације геноцида у Сребреници.
-Инсистирање на формулацији “геноцид у Сребреници” само усложњава политичку ситуацију и односе Срба иБошњака у БиХ и то је велика препрека за мир у БиХ и наставак суживота два народа у БиХ, истакао је Чанковић говорећи на 18.Конференцији Српских организација региона.
Он је такође истакао да је БиХ немогућа држава.
-БиХ оваква каква је данас је немогућа држава, јер је БиХ дејтонска творевина, а не држава као остале државе у свијету, сматра Чанковић.
Цвијета Стојчевић, представница Срба у Федерацији БиХ, је учествујући у раду конференције истакла да се њихова организација Одбор за права Срба у Федерацији БиХ, углавном бави помоћи Срба да врате своју имовину.
-Боримо се да имовина Срба у Федерацији БиХ припадне правим власницима Србима, а не држави БиХ, истакла је Стојчевић.
Представник “Координација Срба у Мостару” Душан Голо рекао је да Срби у граду на Неретви морају ући у градске институције да би се борили за своја права и равноправан положај, колико је то могуће у датим околностима.
Планирамо изградњу Српске куће у центру Мостара у улици Алексе Шантића, имамо сву потребну документацију , чак и прву траншу финасијских средстава, али је присутна већ девет мјесеци опструкција градске власти Мостара, рекао је Голо.
Он је рекао и да је предсједник Србије Александар Вучић сугерисао да се промијени локација за Српску кућу у Мостару, само да би се изградила и ставила у функцију српског народа у том граду.
Када је ријч о положају српског народа у Региону истакнута је веома тешка ситуација у већини дтржава региона, али је послата порука да ће држава Србија учинити све да се помогне на побољшању положају Срба у државама у окружење, посебно у очувању свој националног идентитета, српској језика, српског псима ћирилице и културног блага. 18.Конференција Српских организација региона биће настављена сјутра у Подгорици скупом о геноциду и страдању Срба у 20.вијеку.
Подијели на друштвеним мрежама

Слични чланци

РТВ СРПСКЕ О СТАВУ ВЛАДЕ ЦГ О РЕЗОЛУЦИЈИ О СРЕБРЕНИЦИ: Гласаће како ТАТА (НАТО) каже!

АНДРИЈА МАНДИЋ: Гласањем за резолуцију о Сребреници Црна Гора би се нашла у друштву са онима који желе Србима да наметну колективну кривицу!

МУРИНО, 25 ГОДИНА ПОСЛИЈЕ: Прошло је доста времена, неправда према жртвама мора бити исправљена!

Друштвене мреже

Најчитанији чланци

додик8

МИЛОРАД ДОДИК: Милојкова влада, попут Милове, антисрпска!

1.мај

КОМУНИСТИ РАЗЈЕДИНИТЕ СЕ: Синдикати под Милом за 1. мај шетали и ћутали, сјутра организују Дан отпора!

среб

СРЕБРЕНИЦА-ПОЛИТИЧКА ПРЕКРЕТНИЦА: Срби тешко могу да прогутају подршку резолуцији, можда коначно схвате са киме живе!

титогроб

РАДОВАН КАЛАБИЋ: „Музеј страве и ужаса” као опомена!

мур24

МУРИНО, 25 ГОДИНА ПОСЛИЈЕ: Прошло је доста времена, неправда према жртвама мора бити исправљена!