Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

ПИСМО РОЂАКУ: Довиђења и адио, рођаче предсједниче!

Пише: др Петар Милатовић Острошки

Драги и весели рођаче Јакове Милатовићу, послије постизборног изигравања 220 хиљада бирача који су за тебе гласали; послије данашњег формализовања кршења уставних надлежности  по члану 95 Устава Црне Горе мијешањем у локалне изборе; послије твог рада у корист штете овог народа који је све више огорчен твојим поступцима који поларизују ионако дубоко подијељен народ; послије опасних тензија у држави на националном, социјалном и уопште политичком плану; једини излаз из твог евидентног безизлаза, који си сам створио, био би да што прије часно поднесеш оставку на фунцију предсједника Црне Горе јер си показао да ниси предсједник свих грађана већ Црну Гору поларизујеш, завађаш, умјесто да дјелујеш интегративно, да скупљаш расуто, усправљаш посрнуло, али ти за то ниси дорастао ни политички, ни ментално кад упорно главињаш главом без обзира и памећу без циља, јер да није тако не би у Црној Гори била изузетна актуелна реченица Фјодора Достојевског, генија космичких размјера, која дословно гласи: „Не можете да замислите каква туга и срџба  обузимају душу када велику идеју, коју одавно поштујемо као своју светињу, дохвате невешти људи и извуку је на улицу пред глупаке какви су и сами.“

Драги и весели рођаче Јакове Милатовићу, доказао си да ниси дорастао одговорноси фукнције на коју се налазиш, доказао си егзактну прецизост Гандијеве реченице да „дух демократије не може бити наметнут споља, он мора израсти из унутрашњости народа“. Не бих о детаљима који су у Црној Гори видљиви чак и слијепцима, јер би опширно елаборирање било катастрофално штетно по тебе самог и ја желим да рођака Јакова Милатовића поштедим од самог Јакова, па сам ти и овом приликом, као и раније неколико пута у својим коментарима, савјетовао да поднесеш оставку, а за тај високо моралан чин треба бити дорастао ментално, интелекуално, политички и хоћу да вјерујем да би и ти исто тако поступио да си на мом мјесту, а ја на твом, с том разликом што мене нико не би гтребао да наговара већ бих сам поднио оставку.

Драги весели рошаче Јакове Милатовићу, оставком ти би се сврстао у ред чувених Милатовића, који се у историјским изворима спомињу 1359. године, дакле 30 година прије битке на Косову, придружио би се историјским  личностима: Гргуру Милатовићу, кнезу Хумске земље, који је  15. априла 1392. године био потписани свједок на Повељи краља Дабише; Марка Милатовића, потписника на уговор о миру са Дубровчанима 1455. године; Милатовићима који 1650. године добише од Млетачке републике племички статус као управиељи Будве; шесторици јунака Милатовића, који са осталим Бјелопавлићима, одбранише манасстир Острог од агарјанске силе од 25 хиљада коју је предводио некадашњи Србин Омер паша Латас 1853. године а та шесторица епских јунака Милатовића, да те подучим и подсјетим, бјеху: Мркоје Радов Милатовић ( мој чукундјед), Петар Радов Милатовић (брат мог чукундједа), Драго Андријин Милатовић (брат од стрица мог чукундједа), Мирко Богетин Милатовић (брат од стрица мог чукундједа), Јовица Кркотин Милатовић (брат од стрица мог чукундједа) и Голуб Ђорђијев Милатовић (брат од стрица мог чукундједа). Свима њима палим свијеће као и Марку К. Милатовићу и Радосаву М. Милатовићу који страдаше у бродолому италијанског пароброда „Бриндизи“, који је превозио добровољце из Америке да се боре против Аустроугарске, надомак албанске луке Медова на Бадњи дан 1916. године. Мој добронамјеран савјет ти је да ова имена не присвајаш као што си покушао да присвојиш имена жртава моје породице од црвеног терора у писму сину Војислава Шешеља, због чега сам те аргументовано и оштро критиковао, јер политичко присвајање костију моје породице (мог дједа Петра учитеља, бабе Љубице, стричева Мркоја и Властимира), нешто је најморбидније што је могло да се замисли под овом капом небеском, па је чак и ова чињеница сасвим довољна да хитно поднесеш оставку на фунцију предсједника државе који не смије да лаже, обмањује и туђе невине кости морбидно приказује као кости своје породице, је нисмо једна поридца већ само даљи рођаци.

Да закључим, драги и весели рођаче Јакове Милатовићу, твоја оставка спасиће ти душу и образ. У противном, зна се, или благовремено реаговање институција за заштиту уставног поретка Црне Горе, или нове литије које ће те одувати са мјеста предсједника државе као шо су одувале Мила Ђукановића, мада си ти недавно пубертетски и дилетантски успјех литија у смјени Ђукановича покушао да покажеш као твој успјех мада на литијама те не видјех никада нити си имао удјела у њима, што баца сјенку на твој образ и да би освејтлао свој образ хитно поднеси оставку!

Извор: Фејсбук

Подијели на друштвеним мрежама

Слични чланци

ГРАЂАНСКИ РАТ МЕЂУ СРБИМА: Предлог Александра Шапића за споменик Дражи Михаиловићу у Београду дигао на ноге србијанске неокомунисте, у Црној Гори Павле Ђуришић на чекању, Тито на обали Мораче!

ПРЕБРОЈАВАЊЕ И ОДМОТАВАЊЕ: Грађанско важи за Србе, остали калкулишу, мало су грађанисти, а много више националисти!

ГОРОСТАСА СВЈЕТИОНИЦИ: Имамо Марка Миљанова и Његоша, имамо све што нам треба!

Друштвене мреже

Најчитанији чланци

bistr3

АЛБАНЦИ ТРАЖЕ РЕЗОЛУЦИЈУ, ПРИДРУЖУЈУ СЕ МУСЛИМАНИ, СРБИ ЋУТЕ: Осуда злочина у Балканском рату и Шаховићима, масакр комуниста над црногорским четницима у Словенији нико да помене!

bera6

БЕРАНЕ: Састанак челника српских организација са представницима Србије!

Boris-Mugosa

ФАЦЕ БИВШЕГ РЕЖИМА, БОРИС МУГОША: Двадесет година били власт, ништа нијесу урадили, данас би опет да нас усреће!

krnovo1

МИТРОПОЛИЈА: Сјутра на Крнову помен младићима страдалим од партизана!

Zoran Drekalovic

МОНТЕНЕГРИНСКИ “ПИНКОВЦИ”: Антисрпски по Србији, вуци сити, овце преварене!