Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

МОНОДРАМА: “Христе, мој животу”!

Са благословом Његовог Преосвештентсва Епископа сремског г. Василија, у суботу друге недеље великог и Часног поста на празник Преподобног Алексија Човјека Божијег у организацији СПЦО Вогањ код Руме у храму Преноса моштију Светог Николаја Мирликијскох Чудотворца, одиграна је монодрама “Христе, мој животу”, ауторке Јелене Срећков, глумице и уреднице монодраме.
Монодрама “Христе мој животу” рађена је са благословом блаженопочившег Митрополита црногорско-приморског Амфилохија, по исповедним писмима новопросијавше светитељке наших дана “најчудесније српкиње двадесетог вијека”, Преподобне Стефаниде Скадарске Дечанке и Битољске. Ова исповедна писма Преподобне Стефаниде Ђурђевић, свом духовном оцу, Епископу скадарском Виктору Михаиловићу, пронашао је својевремено тадашњи теолог Ристо Радовић у манастиру Високи Дечани 1963. године која су касније преточена у књигу и издата у издању манастира Ћелија Пиперска.
Сабраном вјерном народу и публици ова изузетна духовна монодрама, приказана је после одслужене вечерње службе у храму Светог Николаја, коју је служио мјесни парох презвитер Илија Aлексић. Организатор приказивања монодраме заједно са свештенством храма био је г. Драган Драгић.
Вјерни храма Светог Николаја су уживали у сценама оригиналне монодраме у извођењу глумице Јелене Срећков, надахњивајући се духовним поукама новојављене Преподобне Стефаниде Скадарске у овим данима Великог и Часног поста. На крају ове духовне вечери свештеник Илија Алексић, парох вогањски је захвалио глумици Јелени Срећков, ауторки монодраме, која је увеличала духовне сусрете у данима Великог и Часног поста у храму Светог Николаја у јуначком мјесту Вогањ крај Руме.
После одигране монодраме свештенство храма Светог Николаја је за све присутне приредило послужење. Благослов Преподобне Стефаниде окупио је  вјерне овог храма и њена душекорисна ријеч, проткана кроз монодраму “Христе, мој животу” била је од духовне користи свима који су је одгледали.
Александар Вујовић
Подијели на друштвеним мрежама

Слични чланци

НОВЕ КЊИГЕ: “Агонија”!

АФОРИЗМИ, ЈОВАН ЕРАКОВИЋ ИЗ БАЊАНА: “Кад пред микрофоне излази искључиви, ваља их искључивати”!

СРПСКЕ ПРАВОСЛАВНЕ ВАСКРШЊЕ ПЈЕСМЕ: Христос васкрсе, радост донесе!

Друштвене мреже

Најчитанији чланци

НОВЕ КЊИГЕ: “Агонија”!

panel24

ЊУЈОРК: У УН чула се истина о страдању Срба у БИХ, присуствовали представници 40 земаља!

литур24

ВАСКРШЊА ЛИТУРГИЈА У ПОДГОРИЦИ: Служби присуствовали премијер и предсједник Црне Горе, упућене поруке о миру и слози!

логор1

ЦРНА ГОРА (НЕ)БИРА: Београд или Сребреница!

jovan eraković

АФОРИЗМИ, ЈОВАН ЕРАКОВИЋ ИЗ БАЊАНА: “Кад пред микрофоне излази искључиви, ваља их искључивати”!