Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

МИРКО РМАНДИЋ ДОБИО ОТКАЗ У “ЖЕЉЕЗНИЧКОМ ПРЕВОЗУ”: Почео штрајк глађу, сматра да је жртва правне хајдучије Илинке Павићевић!

Радник Жељезничког превоза Црне Горе, мр Мирко Рмандић, добио је, након прогона због слободно саопштене ријечи испред невладине организације ”Возом кроз Црну Гору”, отказ у матичној фирми. Поводом тога, данас, 14. 03. 2024. године, у 10 часова, започео је штрајк грађу у просторијама ЖПЦГ. Испотавио је захтјеве који су прослијеђени министру саобраћаја у Влади Црне Горе, директору Директората за жељезнички саобраћај, државном секретару у Министарству саобраћаја и главном републичком инспектору за жељезнички саобраћај.

1. Тражим да Министар формира независну Комисију која би изршила ревизију дисциплинских расправа на основу којих је Дисциплински орган (Илинка Павићевић) незаконито, гажењем закона о раду, колективног уговора и уговора о раду и примјеном правне хајдучије, донијела Одлуку којом ме је прогласила одговорним, за измишљене повреде на раду, два пута (Одлука број 7911 од 15. 09. 2023. године и 05. 03. 2024. године), а затим испоставила Рјешење о престанку радног односа број 2525 од 06. 03. 2024. године;

2. Ако Комисија потврди да сам направио повреде радне обавезе које ми се стављају на терет поменутим Одлукама, одмах ћу прекинути штрајк, упутити јавно извињење , између осталог и Илинки Павићевић;

3. Ако Комисија закључи да нијесам направио повредну радне обавезе која ми се ставља на терет, у шта сам више него сигуран, тражим да пред Агенцијом за мирно рјешавање спорова, у присуству мог правног заступника, правни заступник ЖПЦГ повуче Одлуку број: 2503 од 05. 03. 2024. године и Рјешење број: 2525 од 06. 03. 2024. године.

4. Инсистирам да у склопу Комисије буду укључени мр Милош Радуловић, директор Сектора за саобраћајне и транспортно комерцијалне послое; и мр Ненад Бабић, саобраћајно-транспортни контролор у Унтрашњој контроли ЖПЦГ-а.

Сматрам да су моји захтјеви коректни и да не представљају ни најмањи проблем да буду прихваћени. У противном, нећу престати са штрајком без обзира колико то може бити погубно за моје здравље.

Подијели на друштвеним мрежама

Слични чланци

СРБИ ПОМЕНИТЕ У МОЛИТВАМА: На данашњи дан 1893. године рођен Дража Михаиловић, вођа Трећег српског устанка и први герилац у поробљеној Европи!

ДАН АНЗАКА У АУСТРАЛИЈИ, У ПАРАДИ ПОТОМЦИ ЧЕТНИКА: ИСТИНА О ДРАЖИ МИХАИЛОВИЋУ МОРА ИЗАЋИ НА ВИДЈЕЛО!

ЈАХЕЛ ВИЛАН, ИЗРАЕЛСКИ АМБАСАДОР: У Сребреници није био геноцид!

Друштвене мреже

Најчитанији чланци

градскатв

“ПРЕСИНГ” НА ГРАДСКОЈ ТВ: Тоталитаризам, крвна освета и ДПС патриотизам!

milo-3

ПОНИЖАВАЊЕ, МИЛО МИСЛИ ДА СМО ИМБЕЦИЛИ: Правду прогласио осветом,Црногорце упоредио са Албанцима!

cetinje

ЛИЦЕМЕРЈЕ НА КУБ, АКТИВИРАНА ДПС ФАЛАНГА: Траже да се пусти Катнић и осуђују медијску хајку на бившег СДТ-а!

побједАДПС

“ПОБЈЕДА” У ДПС СЈАЈУ: Претпосљедни дани бившег режима или од Мила преко Кенане до Хутера!

лубо

ДПС КОЛУМНИСТА НА ЗАДАТКУ: Док Мило најављује освету, Љубо оптужује православље за радикализацију!