Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

КАДА МАЛИ ХОЋЕ ДА БУДЕ ВЕЋИ ОД ВЕЛИКОГА, ДРАГАН КРАПОВИЋ: Морамо да побједимо Русију, Србији се превише гледа кроз прсте!

Министар одбране Црне Горе Драган Краповић навео је да евроатланстско подручје није у миру, те да ова ситуација није само изазов за Украјину.

Постоји само један одговор на сва отворена питања а то је да Украјина мора изаћи као побједник и мора бити чврсто подржана. Да би се постигао мир потребно је да се сједне за сто и да се преговара, навео је Краповић.

С друге стране, истиче Краповић, јасно је да се Русија неће повући, чак се њене операције могу и проширити на балтичке земље, Молдавију.

-Уколико се у Украјини попусти, може доћи до агресије ширих размјера. Јасно је да ће рат трајати, тешко је рећи до када. А рекао бих да је лопта у нашем дворишту, односно да смо јединствени по питању подршке, у сваком смислу, навео је министар одбране.

Истакао је да је најважнији је наставак подршке – да се настави политичка, финансијскаи и хуманитарна подршка.

Важно је и јачање војних капацитета, јер тиме би се послала порука Русији да би ширење агресије могло да је кошта, казао је између осталог Краповић.

Наводи и да је регион другачије орјентисан, те да један број земаља не прати спољњу политику, осим у дијелу придруживања Европској унији, као што је Србија.

Такав приступ је био и предуго толерисан од стране западног сијета. Само ако смо сви исто орјентисани може доћи до трајне стабилности на Западном Блкану и у Европи, закључио је Краповић.

Подијели на друштвеним мрежама

Слични чланци

ЊУЈОРК: У УН чула се истина о страдању Срба у БИХ, присуствовали представници 40 земаља!

РАДОВАН КАЛАБИЋ: „Музеј страве и ужаса” као опомена!

И ОВЕ ГОДИНЕ: Марковдан на Равној Гори!

Друштвене мреже

Најчитанији чланци

јеленаперовиц

ЈЕЛЕНА ПЕРОВИЋ, ЖЕНСКИ МИЛО: СДТ ми се свети!

novosti12

ХРВАТСКА ДЕМОКРАТИЈА: Хтјели би да гасе српске “Новости”!

мурина0

ПРИЈЕ 25 ГОДИНА: НАТО у Мурину убио троје дјеце, данас обиљежавање злочина!

momo-joksimovic1 (1)

МОМО ЈОКСИМОВИЋ, ПАРТИЈА ПЕНЗИОНЕРА: Обновили смо кривичну пријаву притив Вујице Лазовића, надамо се да је Нововић неће одбацити!

анзак

ДАН АНЗАК, ПРЕСТОЛОНАСЛЕДНИК АЛЕКСАНДАР: На паради у Аустралији и потомци четника!