Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

ЖИВОТ (НЕ)ДАМО, ПОЛИЦИЈУ (НЕ)ДАМО: Дернек за први пендрек или ренесансни комунизам!

Пише: Иван Милошевић

Пуних 12 сати представници Владе ЦГ су одлучивали о директору полиције! Било је повуци, па потегни, па баци, па одбаци и тако све то и све како приличи задњој комунистичкој оази на Балкану. Рекао би човјек да од избора директора полиције зависи ноћ и дан и да ли ће петао ујутру кукурикати или ће остати без гласа јер није изабран први црногорски пендрек! Нема шта, главна позиција у влади припада полицији и ко влада полицијом влада Црном Гором, копа по њеним изнутрицама, вади кестене или их баца у ватру и контролише тетке и стрине, грађане и грађанке, животиње и парамецијуме, липе и тополе!

Не дај, мајчин сине, фотељу првог пендрека некоме другоме, важнија је она од цијеле владе, подвладе, скупштине, градова и мјесних заједница. Боље ти је да имаш полицију, него све остало, јебеш све остало, ако полиција није у твојим рукама! Једноставно си онда најебао и који ћеш враг да будеш власт уколико немаш полицију иза себе. Џаба дипломе, повећања плата, кредити и спортски тријумфи и остале трице и кучине. Све ти је то гола она ствар уколико немаш иза себе полицију! Без полиције си нико и ништа, па и да имаш милијарде, које ће ти, ако немаш под својом шапом полицију. У њој је садржано све што нешто значи у Црној Гори и чак и ако не постоји, роди се уколико то каже полиција. Она у Црној Гори има неку библијску моћ, ствара догађеје, ствара небо и земљу и влада над животом и смрћу! 

Какав је то јутрос и јуче био дернек за први пендрек. Помињала се родбина и остала комора, гледали су се листинзи са полиграфа и гатало ко лаже, а ко не лаже, сабирали су се успјеси и неуспјеси, моћ и немоћ, живот и смрт, рођење и пакао и на крају је Милојко, као врховни врх нашег државног врха пресудио у сопствену корист и изабрао онога ко му је по вољи. Демократе су јаукнули као да су задобили најљућу јуначку рану и признали су да их је Милојкои ујео за срце и да оно јутрос крвари и куца сто на сат. Кажу да је све било нелегално и да је једино њихов кандидат прошао полиграф и да једино он не лаже, док остали лажу и не престају! Демократе јутрос видају рану, траже косовку дјевојку да попију крчаг љековитог вина, како би прогутали Милојка и његовог кандидата за првог пендрека. Пали су у прави дернек и не знају шта да раде! Као да су остали без вође, без икога свог, као да су изгубили на пенале и не помаже им јутрос ни Бечић, Копривица и НАТО Краповић! 

Ко доведе овога Милојка да ми је знати? Је ли могуће да га је за рукав у владу увео несрећни Здравко и то са намјером да Милојко буде експерт, техничар и мађионичар? Је ли могуће да је несрећни Здравко и прије четири године знао ко је Милојко и да када Милојку даш власт неће је пустути наредних 20 година, па да сви поцркамо у овом брдима! Видовит Здравко или његови налогодавци, контали су унапријед најмање четири или 10 година! А ми наивно мислили да је Милу дошао крај! Како је кренуо има Милојко да стане уз раме Милу, па и да га прескочи, јер то што он каже има да буде, у супротном нека се сви гоне у три лијепе материне! 

Политичка јагма око директора полиције доказује да смо још у временима УДБЕ, ОЗНЕ и осталих домаћих шпијуна. Црном Гором, нашим животима, сновима и данима, влада дубока држава комунистичке УДБЕ и нема намјеру да дигне руке од свих нас и препусти нас самима себи, сопственим глупостима, омразама и политичким камиказама! Тога филма гледати нећемо, него ћемо све како каже УДБА, ОЗНА која све дозна и има да се вјенчавамо и рађамо само уколико она то прихвати! 

Хвата ме језа од комунизма и његове ренесансе у Црној Гори! Џаба Ескобар, Вархељи, Мархељи и разни други Борхељи, код нас и са нама влада Александар Ранковић и дубока Титова држава! Да није тако не би се Милојко и Демократе од јуче до рано јутрос клали око избора првог пендрека! Јачи је он од свих повишица и кредита, камата и интереса, обећања и надања! Свега тога нема док све то не потврди први пендрек и то у име новог Вође, Господара и Владара! 

Што нам доведе Милојка, црни Здравко, и ко ти рече да га позовеш амо? Боље да си брда померао, него што си Милојка звао! Изгледа да ћемо прије и брдо померити, него се раскусурати са Милојком! Црни Здравко, кајеш ли се или ти је топло око срца,јер сви припадате истим УДБИНИМ кордонима, пацовским каналима и безбједоносним шифрама, кодовима и спај апликацијама! Црни Здравко, шта уради? Кајеш ли се или те боли она ствар за нас?

Подијели на друштвеним мрежама

Слични чланци

ЦРНА ГОРА (НЕ)БИРА: Београд или Сребреница!

НА ДАН КАДА ЈЕ УМРО НЕПОМЕНИК: Филм о четничком војводи Доброславу Јевђевићу, повратак СРПСТВУ и МОНАРХИЈИ!

АНТИВАСКРШЊЕ ТЕМЕ: Монтенегрини не праштају!

Друштвене мреже

Најчитанији чланци

среб

СРЕБРЕНИЦА-ПОЛИТИЧКА ПРЕКРЕТНИЦА: Срби тешко могу да прогутају подршку резолуцији, можда коначно схвате са киме живе!

1.мај

КОМУНИСТИ РАЗЈЕДИНИТЕ СЕ: Синдикати под Милом за 1. мај шетали и ћутали, сјутра организују Дан отпора!

титогроб

РАДОВАН КАЛАБИЋ: „Музеј страве и ужаса” као опомена!

Dragic-Joksimovic-Draza-Mihajlovic

МР МОМО ЈОКСИМОВИЋ: Кад Драгић брани Дражу!

мур24

МУРИНО, 25 ГОДИНА ПОСЛИЈЕ: Прошло је доста времена, неправда према жртвама мора бити исправљена!