Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

ДРАГА МАСТИЛОВИЋ: Хитлерове сјенке над Балканом!

Упорна настојања бошњачке политичке елите и једног броја западних држава, овог пута Њемачке, да српски народ у УН буде жигосан као геноцидан нису само у функцији “прања” њихове прошлости, већ нечег много озбиљнијег – припреме новог погрома и геноцида над српским народом, првенствено оним западно од Дрине, упозорио је директор Института историјских наука Универзитета у Источном Сарајеву Драга Мастиловић.
Мастиловић је указао да је намјера бошњачко-њемачке резолуције то да не буде реаговања свјетске јавности на нове покушаје затирања српског народа на овом простору.

Не треба ни сумњати, имајући у виду историјско искуство, да ће тај покушај неминовно услиједити у будућности, само је питање када – изјавио је Мастиловић Срни.

Према његовим ријечима, да су Њемачка и њени балкански савезници искрено раскрстили са својом нацистичком и фашистичком прошлошћу, онда би у УН сада био предлог резолуције о геноциду који је над српским народом почињен у Другом свјетском рату.

Умјесто тога, подсјећа Мастиловић, у Њемачкој су након Другог свјетског рата објављиване књиге ратних команданата нацистичких дивизија и то оних које су на овом простору починиле најужасније злочине.

– Нажалост, историјско искуство нам говори да од деведесетих година 20. вијека, “Хитлерове сјенке” опет лебде над Балканом – закључио је Мастиловић.

извор: ртрс

Подијели на друштвеним мрежама

Слични чланци

ДИРЕКТОР ЦЕНТРА “СИМОН ВИЗЕНТАЛ”, ЕФРАИМ ЗУРОФ, ЈАСАН: Резолуцију о геноциду у Сребреници не треба подржати!

ХРВАТСКА ДЕМОКРАТИЈА: Хтјели би да гасе српске “Новости”!

“ХУМАНИ” ЗАПАД, СОЊА КАРАЏИЋ-ЈОВИЋЕВИЋ ТВРДИ: Здравствено стање Радована Караџића лоше, покушавају да га убију!

Друштвене мреже

Најчитанији чланци

данијел дпс

ЈАДНИ ОНИ, ДАНИЈЕЛ СЕ ИСПОВИЈЕДИО ДПС ОДБОРНИЦИМА: Прогоне нас, хапсе, а ми невини, борићемо се до посљедњега за Мила!

косово22

СРБИ И ПЛАНЕТА: Резолуција о Сребреници отвара Пандорину кутију и води ка разлазу у БИХ!

srpsko-srce-johanovo-dzeletovic1-608x375

РОМАН О СРПСКОМ СТРАДАЊУ: Да свијет зна каквог је монструма створио на Косову!

градишка

ОБИЉЕЖЕНО 29 ГОДИНА ОД ЕГОДУСА СРБА ИЗ ЗАПАДНЕ СЛАВОНИЈЕ: За злочине нико не одговара, у акцији “Бљесак” убијено 12-оро дјеце!

луси

БРАНИТЕЉИ И ХВАЛИТЕЉИ: Милови медијски деснорукаши или хајка као судбина!