Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

ГОРАН КИКОВИЋ СА РУСКИМ АМБАСАДОРОМ: Васојевићи вјерни завјету Светог Петра Цетињског!

Предсједник Српског културног клуба Српске народне одбране Васојевића и Лимске долине професор историје и писац књиге “Русија и Црна Гора кроз вјекове”,Горан Киковић састао се са амбасадором Руске Федерације у Црној Гори, Њ.Е. Владиславом Маслениковим у Његовој резиденцији. Киковић је овом приликом упитио и лично саучешће поводом недавног терористичког напада у Москви и велику жалост Васојевићког краја за невиним руском народом.Истакао је да се Васојевићи држе последњих ријечи Светог Петра Цетињског свом наследнику Петру Другом Петровићу Његошу: Моли се Богу и држ’ се Русије.

Посебан нагласак стављен је на сарадњи у области културе и активности да се поново у Беранама обнове “Дани Руске културе”, који први пут организовани 2017. године тада на иницијативу Општине Беране и предсједника Скупштине општине Беране Горана Киковића и обнови сарадње Берана и Косттромске области са којом је општина Беране побратим од 2005.године, као и јачање билатералне сарадње са својим институцијама на територији општине Беране. Амбасадор Маслеников је подржао предлоге који су изнесени у разговору и истакао: “Да ће посјетитити општину Беране поводом Дана побједе над фашизмом 9.маја и положити вијенац маршалу Георгију Жукову и побједи руског оружја над Хитлером и као амбасадора у Црној Гори радује ме сваки сусрет са представницима народа Берана посебно са вама господине Киковићу, који сте значајно допринијели да се подигне споменик маршалу Георгију Жукову и јунаку из Васојевића Лексу Саичићу.Као и народу ,који увијек одише пријатељством и поштовањем према Русији, што свједочи о историјским и чврстим везама између наших земаља и наших народа. Упркос званичној политици Црне Горе према Руској Федерацији, осјећам снажну подршку народа Црне Горе према руском народу, што пружа оптимизам за будућност и сарадњу и у сверама културног и економског напретка.

Састанку је поред Киковића присуствовао предсједник скупштине општине Беране Милун Рмушкоји је пренио своје ставове овом приликом руском амбасадору.

 

Подијели на друштвеним мрежама

Слични чланци

ВАСКРШЊА ЛИТУРГИЈА У ПОДГОРИЦИ: Служби присуствовали премијер и предсједник Црне Горе, упућене поруке о миру и слози!

ХРИСТОС ВАСКРСЕ!

ВАСКРШЊА ПОРУКА МИТРОПОЛИТА ЈОАНИКИЈА: Црна Гора да превазиђе подјеле и да не заборавимо страдање Срба на Космету!

Друштвене мреже

Најчитанији чланци

мур24

МУРИНО, 25 ГОДИНА ПОСЛИЈЕ: Прошло је доста времена, неправда према жртвама мора бити исправљена!

dubrovnik (1)

БРУКА, МОНТЕНЕГРИНИ ЗБОГ ДУБРОВНИКА: Хрватима подилазе, стиде се и осуђују, чак и мртве, своје грађане!

kralj-nikola-i-kraljica-milena

СУЗЕ ЦРНОГОРСКЕ КРАЉИЦЕ: Ако Бог да, осветићемо Косово!

медо8

НЕБОЈША МЕДОЈЕВИЋ: УДБА и даље влада, за Мила више путића!

дуско

ШТА БИ: Свједок или оптужени, каже да долази са плавом торбом!