Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

“БЕОГРАДСКИ СИНДИКАТ” И ПАВЛИНА РАДОВАНОВИЋ: “Гето”!

Косово и Метохија су, због својих светиња, чаробне природе, и, пре свега, предивних људи који тамо живе, јединствено место на свету. Колики је значај Космета за наш идентитет и духовност, уверили смо се још пре 20 година, током наше прве посете, у периоду непосредно након великог погрома над нашим народом, преноси Феђа Димовић.

Од тада  се искрено трудимо да својим личним примером позовемо све сународнике да посете Космет и подрже нашу браћу и сестре у њиховом настојању да, упркос тешким условима, о(п)стану у својим породичним домовима. Један од начина да то учинимо је и ова песма, снимљена у сарадњи са Павлином Радовановић – етно уметницом из српске енклаве Ораховац. Спот за песму је снимљен пред Васкрс 2024. у Ораховцу, Призрену, Великој Хочи, Гораждевцу, Пећкој патријаршији, Високим Дечанима, Светим архангелима, Цркви Богородице Љевишке… преноси Феђа Димовић, фронтмен Београдског синдиката за сајт Српска историја.

Дођи и види, због себе доживи!

Подијели на друштвеним мрежама

Слични чланци

СРБИЈА СЕ ВРАЋА СРБИЈИ, АЛЕКСАНДАР ШАПИЋ: Споменик Дражи Михаиловићу на Теразијама, измјестити обиљежја Броза, Моше, Рибара и Милутиновића са Калемегдана!

УДРУЖЕЊЕ БОРАЦА РАТОВА ОД 1990. ОГОРЧЕНО НА ВЛАДУ: Забранили да снимамо у касарни, скандалозан приручник Министарства просвјете о злочинима 90-тих!

КОЈА ФАЦА, БОРИС МУГОША: Двије деценије потонули у служењу ДПС- у, данас им Подгорица тоне!

Друштвене мреже

Најчитанији чланци

dilas

ЏАБЕ ПАО БЕРЛИНСКИ ЗИД, ЏАБЕ ЕУ РЕЗОЛУЦИЈЕ О ОСУДИ ТОТАЛИТАРНИХ РЕЖИМА: Монтенегрини додјељују награду “Милован Ђилас”!

bera6

ВАСОЈЕВИЋИ: Српске организације без основних услова за рад!

krnovo1

КРНОВСКИМ СТРАДАЛНИЦИМА

pogled2

РУСКИ ПОГЛЕД: Напријед – ка светим оцима!

bistr3

АЛБАНЦИ ТРАЖЕ РЕЗОЛУЦИЈУ, ПРИДРУЖУЈУ СЕ МУСЛИМАНИ, СРБИ ЋУТЕ: Осуда злочина у Балканском рату и Шаховићима, масакр комуниста над црногорским четницима у Словенији нико да помене!