Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Бели Двор: Краљевски пар уручио кларинет музичком таленту Андрији Јашаревићу!

Њ.К.В. Престолонаследник Александар и Принцеза Катарина свечано су данас уручили нови кларинет Андрији Јашаревићу, младом виртуозу на овом инструменту, са жељом да га подрже на његовом путу образовања и даљег усавршавања. Предаја је извршена у Краљевском двору у Београду, а средства су обезбеђена захваљујући великодушношћу хуманитарне организације Лајфлајн из Чикага, која више од 30 година ради под покровитељство Њеног Краљевског Височанства.

Због немогућности Андријине породице за набавку новог кларинета који би својим квалитетом одговарао његовом таленту, он се обратио Фондацији Принцезе Катарине за помоћ. Захваљујуци великодушној донацији госпође Наде Стивенс, а у знак сећања на њеног покојног супруга Дејвида Стивенса, брачног пара захваљујући чијим донацијама Лајфлајну Чикаго су многи хуманитарни пројекти у Србији реализовани током претходних година, млади уметник ће моћи да настави да тежи највишим дометима музичке уметности.

Андрија Јашаревић је студент прве године на Факултету уметности у Нишу, департмана за музичку уметност, и тренутно једини кларинетиста на академији од прве до четврте године. Живи у Алексинцу и сваког дана путује аутобусом или стопира да би га неко одвезао до факултета у Нишу. Он има велику жељу и вољу да заврши музичку академију и да цео живот посвети својој великој љубави, музици, а и да постане прва особа која је завршила факултет у породици. Претходни кларинет, који је користио задњих 10 година је такође добио захваљујући свом раскошном таленту. Током посете Двору, Њиховим Краљевским Височанствима је своје умеће представио управо на овом старом кларинету; наиме сваком инструменту је потребно подешавање пре прве употребе, тако да Престолонаследник и Принцеза са нестрпљењем очекују да га чују и на новом кларинету.

Најискреније се захваљујем Лајфлајну Чикаго и госпођи Нади Стивенс, која је са својим покојним супругом, нашим драгим Дејвидом, толико пута помогла нашем народу и то наставља и даље. Помоћ данас одлази где треба и када видим колико је радости домнела Андрији, сигуран сам да смо му сви данас заједно помогли да настави своје образовање и даље унапреује свој изванредни таленат. Јако је битно да пружамо подршку младима, јер они су наша будућност, рекла је Њ.К.В. Принцеза Катарина.

Подијели на друштвеним мрежама

Слични чланци

ВАСКРШЊА ЛИТУРГИЈА У ПОДГОРИЦИ: Служби присуствовали премијер и предсједник Црне Горе, упућене поруке о миру и слози!

ХРИСТОС ВАСКРСЕ!

ВАСКРШЊА ПОРУКА МИТРОПОЛИТА ЈОАНИКИЈА: Црна Гора да превазиђе подјеле и да не заборавимо страдање Срба на Космету!

Друштвене мреже

Најчитанији чланци

dubrovnik (1)

БРУКА, МОНТЕНЕГРИНИ ЗБОГ ДУБРОВНИКА: Хрватима подилазе, стиде се и осуђују, чак и мртве, своје грађане!

kralj-nikola-i-kraljica-milena

СУЗЕ ЦРНОГОРСКЕ КРАЉИЦЕ: Ако Бог да, осветићемо Косово!

дуско

ШТА БИ: Свједок или оптужени, каже да долази са плавом торбом!

медо8

НЕБОЈША МЕДОЈЕВИЋ: УДБА и даље влада, за Мила више путића!

ковић2

СРПСКИ УГАО, ДР МИЛОШ КОВИЋ: Геноцидна резолуција!