Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

МИЛОРАД ДОДИК: Милојкова влада, попут Милове, антисрпска!

Предсједник Српске Милорад Додик реаговао је поводом потврде црногорског премијера Милојка Спајића да ће Црна Гора подржати резолуцију о геноциду у Сребреници, када буде на гласању у УН-у, али да је неће коспонзорисати.

Потврда је стигла вечерас, а Додик је експресно реаговао.

-Најава црногорског премијера да ће подржати резолуцију о Сребреници је морално, политички и историјски катастрофална. Ако нису водили рачуна о стигми која се овом резолуцијом намеће цијелом српском народу, могли су се бар запитати како ће се осјећати близу 40 одсто држављана Црне Горе који се изјашњавају као Срби, казао је.

Такође је изнио тврдњу да је нова влада, попут дугогодишње Ђукановићеве, антисрпска.

-Мило Ђукановић је поражен на изборима, али политика која је по правилу на штету Срба у Црној Гори је, нажалост, побиједила. То је вечерас потврдио и премијер Спајић, рекао је Додик.

Спајић је у Берлину изјавио да ће Црна Гора подржати Резолуцију о геноциду у Сребреници у УН-у иако је неће кооспонзорисати.

Како је на свом X налогу објавио Милан Нич из Њемачког Вијећа за вањске послове (ДГАП), који је био међу представницима НВО и донослилаца политичких одлука који су разговарали са премијером, био је у позицији да упита премијера Спајића за став о резолуцији.

“Одговор премијера Спајића на предложену Резолуцију Генералне скупштине УН о Сребреници? Црногорска влада ће је подржати али не и бити кооспонзор” написао је Нич на мрежи X.

Подијели на друштвеним мрежама

Слични чланци

ПОНИЖАВАЈУЋЕ: ПЕС се договара са Хрватском око Јасеновца, за Сребреницу нијесу звали Београд!

ЦРКВА, СРБИЈА И СРПСКА: Никада нећемо прихватити независно Косово!

ВЛАДАЈУЋА ВЕЋИНА ПРЕДЛОЖИЛА: Текст Резолуције о Јасеновцу!

Друштвене мреже

Најчитанији чланци

srebr

ВУК КОВАЧЕВИЋ: Имају и Срби мајке Сребренице!

aleksandar-vucic-8-670x447

ШТА САД, МОНТЕНЕГРИНИ ОЧЕКИВАЛИ ПРЕТЊЕ ОД АЛЕКСАНДРА ВУЧИЋА: Предсједник Србије сааопштио да нема шта да саопшти Црној Гори!

mandic-6

АНДРИЈА МАНДИЋ ИЗ ДОЊЕ ГРАДИНЕ: Учинићемо све да се не подржи Резолуција о Сребреници и да се ДПС не врати на власт!

igre

УЛЦИЊ: Одржане васкршње игре!

dobrila

ДОБРИЛА КУКОЉ, ПРЕЖИВЈЕЛИ ЛОГОРАШ ЈАСЕНОВЦА: Доња Градина – највећи град мртвих!