Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

МАТИЈА БЕЋКОВИЋ: Њемци опростили себи најстрашније злочине над Србима!

Академик Матија Бећковић рекао је да су Нијемци, који заговарају доношење резолуције у УН којом би српски народ прогласили геноцидним, себи опростили најстрашније злочине над Србима.
Он је навео да Срби који су висили на Теразијама у Београду за вријеме Другог свјетског рата 1941. године, никад нису ни помислили да ће они који су их објесили, тај народ звати геноцидним.

Бећковић је додао да српски народ називају геноцидним они који су доносили расне законе о истребљењу Срба, Јевреја, Рома.

Замислите да су Срби на Бранденбуршкој капији обесили два Нијемца. Како би се они појавили пред очима свијета и како би то Нијемци знали да заувијек запечате. А себи су опростили најстрашније злочине од Крагујевца и Краљева до Бањице, а да не набрајамо Јасеновце, Јадовна, јаме из наше славне и свете географије, јамографије – рекао је Бећковић.

Приједлог резолуције о Сребреници, упркос противљењу Републике Српске, требао би се наћи на дневном реду Генералне скупштине УН почетком маја. Иницијативу за њено усвајање покренуо је бошњачки дио мисије БиХ при УН једнострано, без одлуке Предсједништва БиХ, уз спонзорство дијела западних земаља.

Независна међународна комисија за истраживање страдања свих народа у сребреничкој регији од 1992. до 1995. године закључила је да се у Сребреници није догодио ни појединачни злочин геноцида, нити геноцид уопште.

извор: ртрс

Подијели на друштвеним мрежама

Слични чланци

ПОНИЖАВАЈУЋЕ: ПЕС се договара са Хрватском око Јасеновца, за Сребреницу нијесу звали Београд!

ЦРКВА, СРБИЈА И СРПСКА: Никада нећемо прихватити независно Косово!

ЗАШТО СЕ СВЕ ОВО СРБИМА ДЕШАВА: Долази Јованка да опали Титу шамарчину!

Друштвене мреже

Најчитанији чланци

srebr

ВУК КОВАЧЕВИЋ: Имају и Срби мајке Сребренице!

aleksandar-vucic-8-670x447

ШТА САД, МОНТЕНЕГРИНИ ОЧЕКИВАЛИ ПРЕТЊЕ ОД АЛЕКСАНДРА ВУЧИЋА: Предсједник Србије сааопштио да нема шта да саопшти Црној Гори!

mandic-6

АНДРИЈА МАНДИЋ ИЗ ДОЊЕ ГРАДИНЕ: Учинићемо све да се не подржи Резолуција о Сребреници и да се ДПС не врати на власт!

igre

УЛЦИЊ: Одржане васкршње игре!

porfirije-banja-luka

ПАТРИЈАРХА ПОРФИРИЈА СПРИЈЕЧИЛИ ДА ДОЂЕ НА КОСМЕТ, ЦРКВА ПОРУЧИЛА: Нећемо оставити свој народ, забрана слика прогона Срба и цркве!