Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

АНДРИЈА МАНДИЋ ТОКОМ РАЗГОВОРА СА НАТАШОМ ПИРЦ МУСАР: Реконструкција Владе у јуну, ускоро и посјета Словенији!

Предсједник Скупштине Црне Горе Андрија Мандић је казао да је извјесно да ће током јуна доћи до проширења Владе, што ће, према његовим ријечима, дати нови замах када су у питању сви зацртани планови парламентарне већине.

Он је то рекао током састанка предсједницом Републике Словеније Наташом Пирц Мусар.

-Мандић је, прије свега, предсједници пожелио добродошлицу у Скупштину Црне Горе, додајући да је прије пар дана имао јако продуктиван састанак и са амбасадорком Републике Словеније у Црној Гори, те да се током Конференције предсједника парламената земаља ЕУ састао са предсједницима доњег и горњег дома те земље. Предсједник је истакао да се у Црној Гори појавила нова политичка енергија када је у питању процес приступања Европској унији и да је обавеза политичара да испуне очекивања грађана који желе да наша земља испуни тај кључни спољнополитички циљ, наводи се у саопштењу.

Додају да је Мандић предсједницу Словеније упознао са „запаженим резултатима Скупштине у протеклих шест мјесеци, апострофирајући да је започета снажна борба против организованог криминала и корупције, чији се резултати посебно виде ових дана“.

Предсједница Републике Словеније се захвалила предсједнику Мандићу на пријему, посебно истичући да ће њена земља сваког дана подржавати Црну Гору до коначног учлањења у ЕУ. Пирц Мусар је додала да су резултати Скупштине Црне Горе запажени широм Европе, те истакла да се наша земља налази на правом путу, наводи се у саопштењу.

У том контексту, кажу, предсједница Словеније је рекла да је добра ствар што ће доћи до проширења Владе и да се очекује да ће наша земља у наредних годину дана затворити 10 приступних поглавља.

Када је у питању борба против организованог криминала и корупције, предсједница Пирц Мусар је апострофирала да у њој сви чиниоци у нашој земљи, а посебно правосудни систем морају бити снажни и бескомпромисни. Предсједница Словеније се на самом крају захвалила на пријему, те саопштила да би јој било изузетно драго да предсједник Мандић у наредном периоду посјети Словенију, закључује се у саопштењу.

Подијели на друштвеним мрежама

Слични чланци

ЦРНА ГОРА (НЕ)БИРА: Београд или Сребреница!

НА ДАН КАДА ЈЕ УМРО НЕПОМЕНИК: Филм о четничком војводи Доброславу Јевђевићу, повратак СРПСТВУ и МОНАРХИЈИ!

АНТИВАСКРШЊЕ ТЕМЕ: Монтенегрини не праштају!

Друштвене мреже

Најчитанији чланци

1.мај

КОМУНИСТИ РАЗЈЕДИНИТЕ СЕ: Синдикати под Милом за 1. мај шетали и ћутали, сјутра организују Дан отпора!

Dragic-Joksimovic-Draza-Mihajlovic

МР МОМО ЈОКСИМОВИЋ: Кад Драгић брани Дражу!

титогроб

РАДОВАН КАЛАБИЋ: „Музеј страве и ужаса” као опомена!

мур24

МУРИНО, 25 ГОДИНА ПОСЛИЈЕ: Прошло је доста времена, неправда према жртвама мора бити исправљена!

павле

АРХИВА: Повратак војводе Павла Ђуришића!