Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

У братуначком селу Кравица: Служен парастос за 158 Срба!

У селу Кравица служен је парастос за 158 Срба из овог места и суседних заселака страдалих у Одбрамбено-отаџбинском рату, од којих су њих 49 убиле муслиманске снаге из Сребренице на Божић, 1993. године. За злочине у Кравици нико није одговарао.

Положено је цвеће на спомен-крст у Кравици за 3.267 погинулих српских цивила и бораца из средњег Подриња и Бирча.

Председник Владе Републике Српске Радован Вишковић рекао је да ће институције Републике Српске наставити да документују и износе истину о томе шта се заиста десило на подручју братуначке мјесне заједнице Кравица, гдје је извршен стравичан злочин на српским становништвом.

Вишковић је истакао да за тај злочин нико није одговарао или је било покушаја одговорности, те истакао да кад-тад мора доћи рука правде која ће показати да нису настрадали само Бошњаци, него и Срби.

Подсетио да се ратном команданту тзв. Армије БиХ у Србеници Насеру Орићу два пута покушало судити за ове злочине, али да је Суд БиХ суд неправде који је одлучио да за ове жртве не треба нико да одговара, те да је то био легални војни циљ када људи славе Божић у својим кућама и са породицама.

Председник Републике Српске Милорад Додик изјавио је да ни 31 годину након великог страдања нема имена убица и злочинаца што потврђује каква се политика води против Срба и Републике Српске, као и како се на подмукао начин фалсификује историја.

То је, нажалост, резултат рада Тужилаштва и Суда БиХ, који су све друго осим правосудне институције. Не раде по праву и правди, већ по томе ко је које националности. Ако сте Србин, пресудиће вам се без имало размишљања, каже Додик.

Председник РС истиче да је етничко чишћење у средњем Подрињу почело у априлу 1992. године уништавањем свега што је српско – убијањем, пљачкањем, паљењем – а све то под, како наводи, командом Насера Орића који је на слободи, за разлику од великог броја невиних Срба који “труну у сарајевским казамтима пресуђени за наводне злочине над муслиманима”.

извор: ртрс

Подијели на друштвеним мрежама

Слични чланци

Порука новинара: Не изручујте Асанжа!

СРПСКИ ЉЕКАРИ У ХАГУ: Прегледаће Ратка Младића, испитаће да ли прима праву терапију!

Беране: Обиљежена годишњица Првог српског устанка и Удружења ратних добровољаца!!

Друштвене мреже

Најчитанији чланци

кошареко

“КОШМАРИ СА КОШАРА”: Сага о српским витезовима са Космета!

Draza-Mihailovic-767x600

ДА ЗНАМО: Рат четника против Бугара!

avdevejkA

АВДЕВЕЈКА: Храм заобишле гранате!

MUZEJ-HERCEGOVINE-TB-V-2

ТРЕБИЊЕ: Промоција књиге о страхотама над Србима у НДХ!

медо8-2

НЕБОЈША МЕДОЈЕВИЋ: Нововић хапси због притиска Америке!