Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

СНО ВАСОЈЕВИЋА: Срећно ново српско љето 2024. године!

 Српска народна одбрана Васојевића и Лимске долине честита члановима и поштоваоцима и свим православним Србима нову 2024.годину и жели свако добро од Господа Бога! Јулијанска Нова година (најчешће код Срба под називом Српска Нова година или Православна Нова година, а код осталих и Стара Нова година), празник је који се слави 14. јануара по грегоријанском календару сваке године. Тог датума је 1. јануар по јулијанском календару.

Иако није званична Нова година, она се слави у балканским земљама као што су Србија, Црна Гора, Босна и Херцеговина (Република Српска), Сјеверна Македонија, православни дјелови Хрватске… Такође се слави у Русији, Белорусији, Украјини, Јерменији, Молдавији, Грузији…

-Занимљиво је и то да традиција објележавања Јулијанске Нове године постоји и у неким немачким кантонима у Швајцарској (као Alter Silvester), као и у неким дјеловима Галске заједнице у Шкотској (Единбуршки Am Bothan), каже се у честитки предсједника Српске народне одбране Васојевића Горана Киковића.

Подијели на друштвеним мрежама

Слични чланци

ПРЕДСТАВНИЦИ ВИШЕ ПЕНЗИОНЕРСКИХ ОРГАНИЗАЦИЈА: Нећемо враћање ДПС кадрова на чело ПИО, Милан Минић да објасни гдје су станови за пензионере у Бијелом Пољу!

КОМПРОМИСИ БЕЗ КОМПРОМИСА: Полиција на ћирилици!

СТРАДАЊЕ СРПСКЕ ПРАВОСЛАВНЕ ЦРКВЕ ПОД КОМУНИСТИМА: Безбожници мучили и убили митрополита Јоаникија Липовца, затирали историју и традицију!

Друштвене мреже

Најчитанији чланци

markokovac

СРПСКА СТВАРНОСТ: Сваки Србин данас је Марко Ковачевић!

pav33

СРПСТВО СРПСКЕ: Спомен плоче за Павла Ђуришића, Радојицу Перишића, Јоаникија Липовца и Петра Баћовића!

kosovo-je-srbija-1068x602

“ПОЛИТИКА”: Курти нуди Ватикану српске храмове!

novoamer

ЧИЈИ ЈЕ ТУЖИЛАЦ ВЛАДИМИР НОВОВИЋ: Црне Горе или Америке?

dejan-djurovic-1-2

ДЕЈАН ЂУРОВИЋ: Изјаве Мила и Данијела жешће, па никоме ништа, Марка Ковачевића осудили, а нијесу ни прочитали шта је рекао!