Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

ПЉЕВЉА НА СРПСКОМ ПУТУ: Први српски устанак и Сретењски устав славе Срби од Аустралије до Америке!

Предсједник Општине Пљевља Дарио Вранеш казао је да 220 година од Првог српског устанка и 189 година од Сретењског устава треба да прославља цијели српски народ од Аустралије до Америке.

Општина Пљевља организоваће 14. фебруара свечану академију којом обиљежава Дан државности Србије – 220 година од Првог српског устанка и 189 година од проглашења Сретењског устава. Догађај, на који позива предсједник Општине Дарио Вранеш, биће одржан 14. фебруара у 19 сати у сали Центра за културу у Пљевљима.

У Пљевљима прослављамо 220 година од Првог српског устанка и 189 година од Сретењског устава. Послије Божића, Васкрса и Видовдана најзначајни дан за цијели српски народ. Треба да га прославља цијели српски народ од Аустралије до Америке, навео је Вранеш у одговору Побједи.

У програму у Центру за културу Пљевља, поред Вранеша, учествују владика милешевски Атанасије, глумац Иван Вучковић, народни гуслар Саша Лакетић, КУД “Пљевља” и Сестре Љиљанић.

Дан државности Србије, који се прославља 15. и 16. фебруара, установљен је у спомен на дан када је на збору у Орашцу 1804. године подигнут Први српски устанак. Прославља се и као Дан уставности Србије у спомен на дан када је у Крагујевцу 1835. године издат и заклетвом потврђен први Устав Књажевства Србије — Сретењски устав.

Подијели на друштвеним мрежама

Слични чланци

КО ТО ТАМО ПЈЕВА: Креће се лађа ДПС-ОВСКА!

ДОК АЛБАНЦИ СКАНДИРАЈУ “УБИЈ СРБИНА” АЛБИН КУРТИ ШАЉЕ ПОЗДРАВЕ ДПС-У: Пред нама је заједничка будућност, срећно!

КАТНИЋЕВ ДУХ ИЗ ЗАТВОРА И ДАЉЕ ВЛАДА У ТУЖИЛАШТВУ: Траже по пет година робије за Андрију и Милана!

Друштвене мреже

Најчитанији чланци

markokovac

СРПСКА СТВАРНОСТ: Сваки Србин данас је Марко Ковачевић!

pav33

СРПСТВО СРПСКЕ: Спомен плоче за Павла Ђуришића, Радојицу Перишића, Јоаникија Липовца и Петра Баћовића!

kosovo-je-srbija-1068x602

“ПОЛИТИКА”: Курти нуди Ватикану српске храмове!

novoamer

ЧИЈИ ЈЕ ТУЖИЛАЦ ВЛАДИМИР НОВОВИЋ: Црне Горе или Америке?

dejan-djurovic-1-2

ДЕЈАН ЂУРОВИЋ: Изјаве Мила и Данијела жешће, па никоме ништа, Марка Ковачевића осудили, а нијесу ни прочитали шта је рекао!