Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

НЕМА ДОЧЕКА СРПСКЕ НОВЕ ГОДИНЕ: Срби се успавали, разочарали и чуде се како је и без ЊЕГА све исто!

Пише: Иван Милошевић

Џаба прелиставам портале и новине – нигдје ни слова о организованом дочеку Српске Нове године. Одржаће се богослужења, али дочека на отвореном неће бити! Срби се успавали, разочарали или је нешто треће у питању. Рекао бих да је ово треће, односно да су се српски политичари смјестили у врху власти и да не би да ремете владајућу атмосферу организовањем новогодишњег дочека. Ионако су на листи за одстрел увијек када ураде нешто српски, појаве се у Београду или Бања Луци на њих се острви цјелокупна монтенегринска јавност, како она из владиних кабинета, тако и она из ДПС подземља. И верглају без престанка, док не досаде Богу и народу, али на крају изгурају на своје. Све што је српско пређе у неки облик идеолошке и националне дефанзиве, брани се, правда и само што не обећају да неће више, да се извињавају што су Срби, да им се омакло, али да се неће поновити! И црква као да се уљуљкала у ту атмосферу, па се ни они више не подухватају организованог дочека СРПСКЕ НОВЕ!

Протеклих година дочек Српске Нове Године је био српски бунт и српски захтјев за поштовање српских права. Окупљали су се Срби око храмова, али и на трговима да упозоре да и они постоје, да су дио Црне Горе, да имају своја обиљежја, да воле тробојке, да воле српске пјесме и да воле да рачунају дане мимо осталог свијета. И поносно су то истицали, користили Српску Нову Годину да пожеле једни другима и свима осталима неку бољу Црну Гору која ће имати разумијевања за Србе, која ће их уважити као матичан народ са својим историјом, традицијом и вјером!

Пошто данас нема дочека, могло би се закључити да су све што су тражили након Милове смјене, Срби и добили и да су задовољни статусом и да су равноправни са осталима. И српска дјеца знају да није тако, да су Срби и даље омражени, непожељни и да је већина политичке јавности негативно расположена према њима. Па шта се то онда десило да се Срби вечерас повуку са тргова и раније него претходних година оду на спавање?

Нијесам довољно паметан да на то питање понудим ваљан одговор, али мислим да се Србима лоше пише и да ће се  много теже борити и изборити са новим властима, него са бившим ДПС-ом. Данашња власт је дошла на власт преко српских гласова, преко српске муке и наде, а ништа Србима није понудила нити их прихватила као равноправне грађане, па су Срби у чуду шта се то са њима дешава и куда ово води. Скоро сваки дан читају и гледају како се ДПС кадрови запошљавају, а Србима исто као прије. И даље су већином незапослени, куцају на разна врата која се не отварају или се отворе, а боље да се и не отворе, јер за Србе иза њих нема дарова, права и нигдје нема српске правде! 

Можда у том грму лежи српски зец који се надао шаргарепи, а од ње ништа није окусио. Штавише и данас је та шаргарепа далеко, као у вријеме ДПС-а. Нема шта, враг је однео српску шалу и приковао нас на чардаку ни на небу ни на земљи! 

Ипак, свим Србима у Црној Гори нека је срећна Српска Нова Година. Онима другима Српска Нова Година и не треба и не примјећују ни да постоји! 

Враг је однио српску шалу, али нећемо пропасти. Срећна НОВА!

Подијели на друштвеним мрежама

Слични чланци

ИЗМЕЂУ СНА, ЈАВЕ И ШПИЈУНА, ДР ВОЈО ЛАКОВИЋ: Безбједоносне службе недирнуте, Седма управа пребијала људе, убиство Душка Јовановића државни тероризам!

ИЗЕТБЕГОВИЋ И ЕРДОГАН ПОРУЧИЛИ ДОДИКУ: Даље руке од Босне!

СРПСТВО СРПСКЕ: Спомен плоче за Павла Ђуришића, Радојицу Перишића, Јоаникија Липовца и Петра Баћовића!

Друштвене мреже

Најчитанији чланци

predrag

ОТАЦ ПРЕДРАГ ШЋEПАНОВИЋ У КАMНИЧКОЈ БИСТРИЦИ: Ово је за нас свето мјесто!

markokovac

СРПСКА СТВАРНОСТ: Сваки Србин данас је Марко Ковачевић!

kosovo-je-srbija-1068x602

“ПОЛИТИКА”: Курти нуди Ватикану српске храмове!

novoamer

ЧИЈИ ЈЕ ТУЖИЛАЦ ВЛАДИМИР НОВОВИЋ: Црне Горе или Америке?

dejan-djurovic-1-2

ДЕЈАН ЂУРОВИЋ: Изјаве Мила и Данијела жешће, па никоме ништа, Марка Ковачевића осудили, а нијесу ни прочитали шта је рекао!