Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

НАЖАЛОСТ, АКТУЕЛНО: Црногорска србофобија не престаје!

Пише: Батко Милачић – историчар и аналитичар

Шта нама Србима желе наши суграђани Црногорци, сваки дан нам дрско показују. Приказивање Светосавске академије на РТЦГ, које је за сваку похвалу, изазвало је револт код процрногорских снага.(1)

Као и увијек, када се емитује програм на РТЦГ у коме се преносе значајни догађаји из живота Албанаца, Бошњака и Хрвата, то им не смета. Што је потпуно исправно и у потпуности подржавам јер све етничке групе у Црној Гори морају да се осјећају комотно и да се поштују њихова демократска права.

Али када и Срби почну да остварују права која их следују, одмах почињу агресивне и пријетеће реакције из црногорског табора. Величанствена прослава Савиндана, која је пре свега историјски и културни догађај за њих је, одједном, постао вјерски догађај. Мирослављево јеванђеље, које су створили Срби, за њих је “посрбљавање“. Само нам не рекоше како су га Срби посрбили кад су га Срби створили. И што је још важније, не рекоше нам кад се први пут појављују Црногорци у тим крајевима?!

Али, подсјетићу их ја! Црногорци се појављују тек у 20. вијеку у тим крајевима и то на таласу комунистичког терора. Међутим, квака је овдје у другој ствари. Разлог зашто “црногорски национални прегаоци“ шире антисрпски фашизам је да би  могли да врше етнички инжењеринг, по угледу на њихове идоле из Туђманове партије. Ко што су Хрвати асимиловали, исто раде и они, само што су црногорски резултати слабији од хрватских. Али, “црногорски национални прегаоци“ не одустају.

Најбољи примјер за то је и атлетичарка Марија Вуковић са својом изјавом да је на црногорској застави кокошка. Наиме, Марија је рекла само оно што већина грађани говори у обичној комуникацији, међутим њен “неопростиви гријех“ је што је српског поријекла. Да је Марија бошњачког, албанског или хрватског поријекла, све би било у реду, то би био само мали лапсус. Овако, одмах је отпочео црногорски медијски линч.

Не смета Црногорцима када се у Тузи и Улцињ вијоре заставе државе Албаније, заставе терористичке ОВК а црногорске државне заставе нема нигдје. Када мањине дивљају по Црној Гори, то је небитно.

Суштина је следећа. Ђукановићева “неовисна“ Црна Гора која је створена 21. маја 2006. године има само један циљ, једну мисију а то је – нестанак Срба у Црној Гори. Зато се свим другим народима све опрашта а над Србима се увијек спроводи агресивна политика са елементима фашизма. Али, због свега наведеног, морамо поставити и следеће питање, до када ће Срби да ћуте и мирно трпе?!

 

 

Подијели на друштвеним мрежама

Слични чланци

УКОЛИКО СЕ ХРВАТСКА И АЛБАНИЈА НЕ КАЗНЕ ЗБОГ “УБИЈ СРБИНА” И “СРБЕ НА ВРБЕ”: Србија се повлачи са ЕП у Њемачкој!

ИЗМЕЂУ СНА, ЈАВЕ И ШПИЈУНА, ДР ВОЈО ЛАКОВИЋ: Безбједоносне службе недирнуте, Седма управа пребијала људе, убиство Душка Јовановића државни тероризам!

ИЗЕТБЕГОВИЋ И ЕРДОГАН ПОРУЧИЛИ ДОДИКУ: Даље руке од Босне!

Друштвене мреже

Најчитанији чланци

predrag

ОТАЦ ПРЕДРАГ ШЋEПАНОВИЋ У КАMНИЧКОЈ БИСТРИЦИ: Ово је за нас свето мјесто!

markokovac

СРПСКА СТВАРНОСТ: Сваки Србин данас је Марко Ковачевић!

kosovo-je-srbija-1068x602

“ПОЛИТИКА”: Курти нуди Ватикану српске храмове!

novoamer

ЧИЈИ ЈЕ ТУЖИЛАЦ ВЛАДИМИР НОВОВИЋ: Црне Горе или Америке?

dejan-djurovic-1-2

ДЕЈАН ЂУРОВИЋ: Изјаве Мила и Данијела жешће, па никоме ништа, Марка Ковачевића осудили, а нијесу ни прочитали шта је рекао!