Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

НАЖАЛОСТ, АКТУЕЛНО: Црногорска србофобија не престаје!

Пише: Батко Милачић – историчар и аналитичар

Шта нама Србима желе наши суграђани Црногорци, сваки дан нам дрско показују. Приказивање Светосавске академије на РТЦГ, које је за сваку похвалу, изазвало је револт код процрногорских снага.(1)

Као и увијек, када се емитује програм на РТЦГ у коме се преносе значајни догађаји из живота Албанаца, Бошњака и Хрвата, то им не смета. Што је потпуно исправно и у потпуности подржавам јер све етничке групе у Црној Гори морају да се осјећају комотно и да се поштују њихова демократска права.

Али када и Срби почну да остварују права која их следују, одмах почињу агресивне и пријетеће реакције из црногорског табора. Величанствена прослава Савиндана, која је пре свега историјски и културни догађај за њих је, одједном, постао вјерски догађај. Мирослављево јеванђеље, које су створили Срби, за њих је “посрбљавање“. Само нам не рекоше како су га Срби посрбили кад су га Срби створили. И што је још важније, не рекоше нам кад се први пут појављују Црногорци у тим крајевима?!

Али, подсјетићу их ја! Црногорци се појављују тек у 20. вијеку у тим крајевима и то на таласу комунистичког терора. Међутим, квака је овдје у другој ствари. Разлог зашто “црногорски национални прегаоци“ шире антисрпски фашизам је да би  могли да врше етнички инжењеринг, по угледу на њихове идоле из Туђманове партије. Ко што су Хрвати асимиловали, исто раде и они, само што су црногорски резултати слабији од хрватских. Али, “црногорски национални прегаоци“ не одустају.

Најбољи примјер за то је и атлетичарка Марија Вуковић са својом изјавом да је на црногорској застави кокошка. Наиме, Марија је рекла само оно што већина грађани говори у обичној комуникацији, међутим њен “неопростиви гријех“ је што је српског поријекла. Да је Марија бошњачког, албанског или хрватског поријекла, све би било у реду, то би био само мали лапсус. Овако, одмах је отпочео црногорски медијски линч.

Не смета Црногорцима када се у Тузи и Улцињ вијоре заставе државе Албаније, заставе терористичке ОВК а црногорске државне заставе нема нигдје. Када мањине дивљају по Црној Гори, то је небитно.

Суштина је следећа. Ђукановићева “неовисна“ Црна Гора која је створена 21. маја 2006. године има само један циљ, једну мисију а то је – нестанак Срба у Црној Гори. Зато се свим другим народима све опрашта а над Србима се увијек спроводи агресивна политика са елементима фашизма. Али, због свега наведеног, морамо поставити и следеће питање, до када ће Срби да ћуте и мирно трпе?!

 

 

Подијели на друштвеним мрежама

Слични чланци

КУРТИЈЕВА ДЕМОКРАТИЈА: У Сјеверној Митровици просвјетари нијесу могли да подигну плату, за Србе нема љекова ни пара!

ЗНАКОВИ ПОКРАЈ ПУТА, ДАРКО ПРЕЛЕВИЋ: Dream team!

ДПС-У СВАКА ДЛАКА СМЕТА: Николићу се не свиђа Мандић, руски амбасадор, мачке у фебруару…!

Друштвене мреже

Најчитанији чланци

кошареко

“КОШМАРИ СА КОШАРА”: Сага о српским витезовима са Космета!

avdevejkA

АВДЕВЕЈКА: Храм заобишле гранате!

Draza-Mihailovic-767x600

ДА ЗНАМО: Рат четника против Бугара!

MUZEJ-HERCEGOVINE-TB-V-2

ТРЕБИЊЕ: Промоција књиге о страхотама над Србима у НДХ!

медо8-2

НЕБОЈША МЕДОЈЕВИЋ: Нововић хапси због притиска Америке!