Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

МИЛАН ЛЕКИЋ: Знао сам да иза графита у Пљевљима стоји ДПС!

‘-Неко ће морати да одговара због нанијете љаге српском народу, а знао сам од почетка да су графити са порукама мржње према муслиманском становништву, који су након парламентарних избора исписивани у Пљевљма, рукопис Демократске партије социјалиста (ДПС), саопштио је предсједник Оптшинског одбора Нове српске демократије и посланик у црногорском парламенту Милан Лекић.

Он је то казао поводом тога што су ,,Вијести” објавиле да је по завршетку избора 2020. године полицајац Петар Лазовић организовао да се Пљевља исцртају српским симболима, како би изазвао међунационалну нетрпељивост у том граду на сјеверу државе.

Након што су „цртачи“ графита ухапшени, тражио је од тадашњег шефа Специјалног полицијског ођељења Драгана Радоњића да према њима благо поступа, на што је овај и пристао, произилази из транскрипата њихове комуникације…

Када су, након историјске побједе опозиције, у Пљевљима осванули графити са срамним порукама мржње према муслиманском становништву, одмах сам знао да је ријеч о рукопису Ђукановићеве (Мило Ђукановић, бивши предсједник ДПС и Црне Горе) тајне службе. На такав закључак су ме навели бројни случајеви подстрекивања вјерске и националне мржње у режији ДПС-а свих ових година и деценија, а све због потребе да се једна таква однарођена власт одржи у седлу, истакао је Лекић.

Он је додао да просто, сви режими који нису утемељни на већинској вољи народа, прибјегавају продубљивању пођела међу народима, по оном старом правилу „завади па владај“.

Знао је то и народ, знали су и наши политички противници да Демократски фронт нема везе са овом срамотом, али је некоме одговарало да баци љагу на пљеваљске Србе. Хтјели су да нас осрамоте и покажу да смо недостојни слободе коју смо после толико борбе коначно освојили, навео је Лекић у реаговању.

Он истиче да су материјални докази потврдили његову тезу да „иза скандалозних порука стоји тајна полиција Мила Ђукановића, тј. син његовог дугогодишњег сарадника Зорана Лазовића, те да су оптужбе на рачун ДФ-а и Срба из Пљеваља скуване управо у кухињи АНБ-а (Агенција за националну безбједност) и њихових слугу из политичких партија, медија и невладиног сектора“.

Свима је јасно против какве организоване криминалне банде смо се борили свих ових година. То су људи који не презају ни од чега. Међутим, нисам одустао, нити сам икада оставио на цједилу свој народ, без обзира што сам трпио медијску хајку и притиске од стране Ђукановића и његових сателита, и што су већ пресудили мени да сам наводни инспиратор једне такве атмосфере у граду, а члановима пљеваљског ДФ-а да директно стоје иза овог случаја. Нисам одустао, борио сам се и хвала Богу истина и правда су коначно угледало свјетлост дана, навео је Лекић.

Казао је и да се неће зауставити на овим сазнањима.

Тражимо од тужилаштва да поново отвори овај случај и приведе правди сва лица која су непосредни извршиоци догађаја који су могли да ескалирају у сукобе ширих размјера. Тражимо подизање оптужнице за сва лица која се помињу у Скај препискама Петра Лазовића. Захтијевамо од црногорског правосуђа адекватну реакцију и конкретне резултате. Да би Црна Гора искорачила напријед, неопходно је раскринкати ДПС хоботницу у потпуности и привести правди све бестиднике који су имали план да изазову грађански рат у Пљевљима. То морамо прије свега да урадимо због будућности наше ђеце, како се више нико никада не би усудио да од нашег града богате историје, културе и свијетлих примјера међувјерског склада, прави експеримент и буре барута за туђе интересе, закључио је Лекић.

Извор: РТ Никшић

Подијели на друштвеним мрежама

Слични чланци

НЕЋЕ ДА ЦРНА ГОРА БУДЕ КОЛОНИЈА, ВЛАДИСЛАВ БОЈОВИЋ: Неприхватљиво да Вархељи одлучује ко ће бити директор полиције!

КОМУНИСТИ НЕ ПРАШТАЈУ: Ликвидација породице Новака Ковијанића из Ђиђевине 12. новембра 1946. године!

ДОК ОПТУЖУЈУ РУСИЈУ И СРБИЈУ: У Црној Гори малигни утицај Америке, дијеле паре за такозване проевропске вриједности!

Друштвене мреже

Најчитанији чланци

додик8

МИЛОРАД ДОДИК УОЧИ ПОСЈЕТЕ ЦРНОЈ ГОРИ: Бринемо о српским интересима, нећемо окренути леђа традиционалним пријатељима!

андрија6

АНДРИЈА МАНДИЋ: Разговараћу са Додиком у уторак или сриједу!

тробојка

ЗАШТО СМЕТА ТРОБОЈКА: Сви се плаше јединства Срба!

СРЕТО

СРЕТО ТАНАСИЋ: Није лоше да учимо енглески, лоше је што не учимо српски!

дпсклуб

ИЗ НОВЕ СРПСКЕ ДЕМОКРАТИЈЕ ПОРУЧИЛИ ДПС-У: Ми растемо, ви падате!