Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

КОНАЧНО СРПСКИ ОДГОВОР, МИЛАН ЛЕКИЋ ПОРУЧИО КЕНАНИ СТРУЈИЋ-ХАРБИЋ: Бошњаци да се извине Србима, недопустиво је да нам дијеле лекције због 9. јануара!

‘-Поново је руководство Бошњачке странке изразило потребу да дисциплинује српски народ у Црној Гори и његове политичке представнике. Након честитки и присуства функционера коалиције За будућност Црне Горе обиљежавању Дана Републике Српске, огласили су се многи са намјером да криминализују и омаловаже тај чин, међутим посланица Бошњачке странке Кенана Струјић-Харбић је отишла корак даље, каже Милан Лекић, функционер Нов српске демократије.

Он додаје да је госпођа Струјић-Харбић је затражила од Владе Црне Горе да се огради од тога, у супротном, како је рекла, то је одраз званичне политике Црне Горе према том догађају.

Посланица Струјић-Харбић, као заступница права и интереса бошњачког народа, заиста, нема никакво право да квалификује политичке потезе представника српског народа, нити да успоставља ултиматуме остатку парламентарне већине да се ограђује или извињава грађанима Црне Горе због тога што смо ми, наводно, починили некакав гријех према Црној Гори. Да ли је нешто спорно у нашем односу према Републици Српској, као вјековној и историјској тежњи српског народа, нека посланица Струјић-Харбић расправи са дојучерашњим шефом ДПС-а Милом Ђукановићем због његовог односа према Републици Српској током 1990-их година или са некадашњим предсједником Црне Горе Филипом Вујановићем који је уредно честитао 9. јануар господину Додику. То, као што знамо, није сметало Бошњачкој странци да са ДПС-ом, толико година, чини власт. Тада, нисмо могли да чујемо било какву критику у правцу Ђукановића и Вујановића. Тада су изостајали апели остатку ДПС-а да се огради од ставова њих двојице. Додатни разлог због чега, као политички представник српског народа из Пљеваља, упућујем протест због оваквог некоректног реаговања колегинице Струјић-Харбић, јесте тај што се Бошњачка странка није оградила од својих активиста и функционера који су појаву срамотних графита и ломљење стакла на просторијама Исламске заједнице у Пљевљима директно повезали са тадашњим Демократским фронтом, тражећи у нашим људима инспираторе и директне извршиоце тог варварског чина. Узалудно је било наше указивање да ти догађаји немају ама баш никакве везе са нама, те да би кривце требало потражити у редовима коалиционих партнера Бошњачке странке. Узалуд смо објашњавали да је то манир ДПС-а и њихових тајних служби, те да је непримјерено и опасно доводити у питање мултиетнички склад у нашем граду на начин што ће се бацити љага на пљеваљске Србе. Све је то било узалуд до публиковања скандалозне Скај преписке у којој се потврдило да смо били све вријеме у праву. Доказали смо свима да иза тог несојлука стоји тајна полиција Мила Ђукановића, конкретно син његовог вишегодишњег сарадника Зорана Лазовића. И данас, умјесто да Бошњачка странка исправи ту грешку и тај гријех према свима нама, умјесто да се извини српском народу, али и Бошњацима-муслиманима, због неодговорности која је у том тренутку манифестована према мултиетничком и мултивјерском складу у нашим заједничким Пљевљима, посланица Струјић-Харбић поново иступа са политичком криминализацијом политичких представника српског народа. Ријечју, то је недопустиво, закључује Лекић.

Подијели на друштвеним мрежама

Слични чланци

ДПС-У СВАКА ДЛАКА СМЕТА: Николићу се не свиђа Мандић, руски амбасадор, мачке у фебруару…!

БЕЗОБРАЗНИ НИК СЕ ШЕГАЧИ СА СРБИМА: У Приштини сам представљао Црну Гору – у име свих честитао сам независност Косова*!

СРПСКИ КУЛТУРНИ КЛУБ: Српски језик да се врати у школе!

Друштвене мреже

Најчитанији чланци

кошареко

“КОШМАРИ СА КОШАРА”: Сага о српским витезовима са Космета!

avdevejkA

АВДЕВЕЈКА: Храм заобишле гранате!

Draza-Mihailovic-767x600

ДА ЗНАМО: Рат четника против Бугара!

MUZEJ-HERCEGOVINE-TB-V-2

ТРЕБИЊЕ: Промоција књиге о страхотама над Србима у НДХ!

медо8-2

НЕБОЈША МЕДОЈЕВИЋ: Нововић хапси због притиска Америке!