Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

МАРИНА ЈОЧИЋ: У ДПС-у нема здравог ткива, Мило зао дух, требаће времена да га се ослободимо!

Дугогодишња новинарка, главна координаторка ТВ Прва Марина Јочић гостујући у емисији ,,Са Српском у центар” наше телевизије говорила је о попису становништва и политичком тренутку у Црној Гори. Она је говорећи о резултатима пописа истакла да је њено основно запажање да у држави има више станова него дјеце, али и да ће се брзо отворити питање бирачког списка.

-То је поразно и онда мислим да пред новом влашћу стоји задатак да до следећег пописа напунимо те станове дјецом, нема важнијег задатка у Црној Гори од тога.

Осим тога, како је додала, када се буду одвојили странци и људи ван Црне Горе испашће да имамо више људи у бирачком списку него оних који живе у Црној Гори, па ће то бити једна од важнијих прича. На питање шта ће се дешавати када је у питању Устав, Јочић вјерује да ће се покренути расправа, прије свега о томе да се промијени Устав и да српски језик има статус службеног језика, не угрожавајући ни црногорски језик.

-Међутим то треба урадити на цивилизован начин, испоштовати осјећања људи. Свакако то ће бити прави тренутрак да се покрену Уставне промјене.

Додала је да не треба ложити додатне ватре него договором све ријешити и на цивилизован нацин. Подсјетила је да је и предсједник Скупштине Андрија Мандић послао поруку да кренемо да рјешавамо ствари мирним путем, нагласила је да је та новина је основни циљ и основа порука је да нам не требају свађе ни притисци.

Када је ријеч о тробојци казала је да има истине у томе да је напад на тробојку у расправи током Скупштине Црне Горе напад и на предсједника Мандића лично, јер је он како је истакла некадашњи ДФ рушитељ концепта који је био фашистички.

Оцијенила је да је главна грешка ДПС-а била то што су покушавали да иду против традиције, међутим тај концепт се руши што показују и резултати пописа.

-Ја мислим да би ДПС 100 година владао да је ишао традицијом Његоша земља би била много успјешнија, међутим хтјели су да пониште традицију.

Казала је да је предсједник Мандић управо симбол традиционалне Црне Горе. Он како је навела не одустаје од те политике и више нема потребе ни за таквим начиним борбе. Подсјетила је грађане како су посланици бившег ДФ-а били хапшени, прогањани и како је казала прошли тортуру кроз коју нико није у Европи није пролазио, али смо побиједили и сада се мијењају ствари.

Ипак поручила је да не желе да се користе истим оружјем које је користио ДПС и на питање о промјенама унутар те партије и о Конгресу истакла да здраво крило ДПС-а не постоји.

-Здраво крило се крије у бирачима, људима који су обманути или су уцијењени, а тај врх само баштини оно што је Мило Ђукановић посијао као зло сјеме у Црној Гори и мислим да це усправо зато да влада из сјенке и да је изабрао свог наследника, то са демократијом нема никакве везе.

Јочић је оцијенила и да Ђукановић као неформални предсједник држи конце и даље и над безбједносним сектором, тужилаштвом, правосуђем свим важним сферама.

Присутан је као зао дух, велики ће бити и дуготрајан процес да се тога ослободимо.

Сматра да Ђукановић и даље није одустао од политике, што је опасно за демократију, не у смислу његовом враћања на власт него у смислу репова који се вуку од његове владавине.

Подијели на друштвеним мрежама

Слични чланци

КОМУНИСТИЧКА ЛИЈЕВА СКРЕТАЊА, ЗЛОЧИНИ ТИТА И ЂИЛАСА: Превентивне ликвидације у Црној Гори, од јаме до јаме – четници главни непријатељи!

ТУЖИЛАШТВО БУДНО ПРАТИ, АЛИ СРБЕ: Испитаћемо је ли Николаидисова лутка спаљена по закону!

СТАВ, ВЕЛИМИР АБРАМОВИЋ: Да би опстала Србија треба да буде краљевина!

Друштвене мреже

Најчитанији чланци

додик8

МИЛОРАД ДОДИК: Јаков нас вријеђа, можда га пустимо да се види са муслиманима!

бојнама

Андрија Мандић: Изградити Меморијални центар “Бојна Њива”!

Sahrana

НА ДАНАШЊИ ДАН 1992. ГОДИНЕ: Муслимани убили српског свата на Башчаршији, почео рат у БИХ!

herceg novi 5 foto d vukajlovic

БОКА КОТОРСКА: Министар Ђорђе Милићевић захвалио се Србима што чувају национални идентитет, обећао помоћ Србије!

Stevan-Katic

СТЕВАН КАТИЋ: Људи не разумију карневалске феште, а ни шарм Медитерана!